Doi mitropoliți sirieni au fost uciși

Doi mitropoliți sirieni au fost uciși

|
19/01/2020
|
0 comentarii
|

Mitropoliții Paul Yazigi și Ioan Ibrahim, au fost răpiţi în data de 22 aprilie 2013, în apropierea oraşului Alep, pe când se aflau într-o misiune caritabilă în satul Kafr Dael.

Mitropolitul Pavel din Alep este fratele patriarhului Ioan al Antiohiei. Cel de-al doilea ierarh aparține cultului creștin siriano-iacobit.

O echipă de condusă de jurnalistul sirian Mansour Salib a realizat o anchetă legată de această răpire. Constatările anchetei referitoare la cei doi ierarhi este că aceștia au fost uciși în decembrie 2016.

Conform anchetei mitropolitul Paul Yaziji și mitropolitul siriano-iacobit Grigore Ioan Ibrahim au fost uciși de militanții grupului Nur ad-Din al-Zenka.

Autorii anchetei arată că răpirea a fost făcută pentru a se încerca convertirea cu forța a celor doi mitropoliții și, astfel, să semene frică și nesiguranță în rândul creștinilor sirieni. Potrivit datelor descoperite de jurnaliști, ambii ierarhi au fost torturați, unul dintre ei fiind tratat într-un spital din orașul turc Antakya în 2015.

Concluzia anchetei este că ierarhii au fost uciși și îngropați în decembrie 2016, când trupele guvernamentale au fost pe punctul să recapete controlul deplin asupra regiunii Alep. Din păcate nu se cunoaște încă locul unde aceștia au fost îngropați.

De aceea ancheta oficială privind răpirea mitropolitului Pavel și a mitropolitului Grigorie Ioan Ibrahim nu se consideră închisă, trupurile ierarhilor fiind căutate în continuare.

Patriarhia Antiohiei a condamnat tăcerea internațională cu privire la răpirea celor doi ierarhi și implicarea în ceea ce privește eliberarea episcopilor

La 22 aprilie 2013, mitropoliții au părăsit Alepul pentru a negocia eliberarea a doi preoți răpiți de jihadiști. Mașina a fost victima unei ambuscade iar șoferul, tatăl a trei copii, împușcat pe loc iar mitropoliții duși într-o direcție necunoscută.

Răpirea nu a fost revendicată la acel moment și timp de câțiva ani, informații despre o posibilă eliberare s-au dovedit a fi false.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: