Sari la conținut
Prima pagină » Doi mitropoliți sirieni au fost uciși

Doi mitropoliți sirieni au fost uciși

Mitropoliții Paul Yazigi și Ioan Ibrahim, au fost răpiţi în data de 22 aprilie 2013, în apropierea oraşului Alep, pe când se aflau într-o misiune caritabilă în satul Kafr Dael.

Mitropolitul Pavel din Alep este fratele patriarhului Ioan al Antiohiei. Cel de-al doilea ierarh aparține cultului creștin siriano-iacobit.

O echipă de condusă de jurnalistul sirian Mansour Salib a realizat o anchetă legată de această răpire. Constatările anchetei referitoare la cei doi ierarhi este că aceștia au fost uciși în decembrie 2016.

Conform anchetei mitropolitul Paul Yaziji și mitropolitul siriano-iacobit Grigore Ioan Ibrahim au fost uciși de militanții grupului Nur ad-Din al-Zenka.

Autorii anchetei arată că răpirea a fost făcută pentru a se încerca convertirea cu forța a celor doi mitropoliții și, astfel, să semene frică și nesiguranță în rândul creștinilor sirieni. Potrivit datelor descoperite de jurnaliști, ambii ierarhi au fost torturați, unul dintre ei fiind tratat într-un spital din orașul turc Antakya în 2015.

Concluzia anchetei este că ierarhii au fost uciși și îngropați în decembrie 2016, când trupele guvernamentale au fost pe punctul să recapete controlul deplin asupra regiunii Alep. Din păcate nu se cunoaște încă locul unde aceștia au fost îngropați.

De aceea ancheta oficială privind răpirea mitropolitului Pavel și a mitropolitului Grigorie Ioan Ibrahim nu se consideră închisă, trupurile ierarhilor fiind căutate în continuare.

Patriarhia Antiohiei a condamnat tăcerea internațională cu privire la răpirea celor doi ierarhi și implicarea în ceea ce privește eliberarea episcopilor

La 22 aprilie 2013, mitropoliții au părăsit Alepul pentru a negocia eliberarea a doi preoți răpiți de jihadiști. Mașina a fost victima unei ambuscade iar șoferul, tatăl a trei copii, împușcat pe loc iar mitropoliții duși într-o direcție necunoscută.

Răpirea nu a fost revendicată la acel moment și timp de câțiva ani, informații despre o posibilă eliberare s-au dovedit a fi false.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii