Dan Negru: „Măicuțele l-au luat în grijă și azi puștiul e olimpic la informatică”

Dan Negru: „Măicuțele l-au luat în grijă și azi puștiul e olimpic la informatică”

|
19/04/2021
|
0 comentarii
|

„În spatele puștiului din fotografie sunt două măicuțe. Mama copilului a murit la naștere și ceilalți din jurul lui n-au avut puterea să treacă peste necaz. Cel mic s-a născut cu viața pe moarte călcând… Măicuțele l-au luat în grijă și azi puștiul e olimpic la informatică.

Maicutele zâmbesc liniștite în spatele lui… Biserica, religia trăiesc într-un linșaj mediatic zi de zi. Totuși, pe lângă preoții pe care știrile îi arată doar atunci când greșesc, există și măicuțele din spatele lui Stelian, un puști de 10 ani. Sf.Stelian e protectorul copiilor…”

Dan Negru, Daniel Buzdugan, Mihai Morar sau Smiley au fost ambasadori ai bisericii ortodoxe din țara noastră, atunci când o mare parte din mass media prezenta credința ortodoxă ca pe o boala, iar în biserică vedea numai hoție și corupție.

Biserica prin slujitorii ei a ajutat întotdeauna în mare parte în chip nevăzut, fără a trâmbița, fără a ști dreapta ce face stânga, prin acte de caritate la firul ierbii. Căminele de copii sau de bătrâni, ridicate pe lângă mănăstiri, au multe astfel de povești. Ne gândim la așezământul de la Dumbrava, lângă Turda, cel de la Florești, lângă Cluj, sau la adăpostul ProVita din satul Slobozia de lângă Giurgiu. Sunt fapte bune din inimi bune, nu au nevoie de reclamă, dar ne ajută să avem o imagine corectă, să găsim inspirație pentru a fi mai buni.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: