Cupolele aurii ale Catedralei Naţionale nu conțin aur

Cupolele aurii ale Catedralei Naţionale nu conțin aur

|
29/05/2019
|
0 comentarii
|

Mai mult de jumătate dintre cupolele care acoperă turlele Catedralei Naţionale au fost învelite. Schelele care au facilitat executarea lucrărilor au fost îndepărtate, iar în prezent cupolele pot fi observate cu uşurinţă de la distanţe mai mari.

Deşi învelitorile care acoperă cupolele au culoarea galbenă, materialul din care sunt confecţionate nu are aur în componenţa sa.

Învelitorile sunt fabricate din tablă aurie formată dintr-un aliaj care conţine 90% cupru, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Ing. Vlad Florin Popescu de la Catedrala Naţională. Structura de rezistenţă a Catedralei Naţionale va fi finalizată în scurt timp. În luna mai a acestui an a fost turnată cupola de beton ce va acoperi Turla Pantocrator.

Actualmente, se montează structura metalică a şarpantei care va acoperi această turlă centrală, iar patru dintre turle au fost complet finalizate. Şarpanta este scheletul de metal ce susține învelitoarea acoperișului și permite realizarea formei acestuia.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: