Sari la conținut
Prima pagină » Pr Cristian: „Biserica se deschide spre lume prin tine”

Pr Cristian: „Biserica se deschide spre lume prin tine”

Dacă aici, la biserică, bifezi tot, iar acasa esti viperă ce-ai făcut? Atâta înțeleg oamenii cât pot să-L vadă pe Iisus în noi, în bunătatea noastră cea bună, cea adevărată. În dragostea adevărată care te înflorește, te îndulcește, te arde. Care te face să îți pese. În răbdarea noastră. Să te facă frumos ca și El. Lumea nu se convinge decât dacă vede că Hristos este VIU în noi. Ce au văzut ucenicii când L-au recunoscut după înviere? Rănile adânci. Atunci li s-au deschis ochii…

Și am început să mă scanez pe mine într-un alt fel decât până acum și vă rog să o faceți și voi. Zice Sfântul Pavel ca „nimeni să nu mă mai necăjească că port rănile Domnului în trupul meu…” Unde? În coastă, pe palme? Nu, nu în sensul ăsta. Sfântul Pavel chiar a mâncat bătaie de nu se poate povesti! Acestea sunt semnele că-i aparțin de-adevăratelea lui Iisus. Sunt certificatul de autenticitate. Iisus a suferit și ne-a lăsat o pildă: să călcăm pe urmele lui. Așa, cei care sunt ai lui, au și ei rănile Domnului pe făptura lor. Din acestea oamenii îl vor recunoaște pe El în noi. Suferința, jertfa conving lumea necredicioasă, din moment ce acel om e dispus să plătească un preț atât de scump. Fiindcă omul nu vrea să sufere, să îl doară, el vrea doar să meargă din comfort în comfort.

Și atunci se pune întrebarea: Ce răni ai tu din cauza faptului ca îl iubești pe Dumnezeu? Poți sfida o lume întreagă pentru iubirea Lui, când toate te strivesc? Ce răni ai în făptura ta? Dacă doar ai spart un ou roșu, ai mai mâncat ceva bun, doar cu atât nu poți avea nicio legatura cu Iisus.

Oamenii nu cred în ceea ce spui până nu văd în tine că ești copil al lui Hristos. Biserica se deschide spre lume prin tine.

Părintele Cristian

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii