Sari la conținut
Prima pagină » Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim se redeschide mâine

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim se redeschide mâine

Biserica Sfântului Mormânt se redeschide mâine, după două luni în care a fost închisă în contextul pandemiei de coronavirus, conform Agerpres.

„Din motive de securitate și pentru a se evita riscul unei noi răspândiri a COVID-19, numărul (vizitatorilor) va fi mai întâi limitat la 50 de persoane, iar biserica va fi accesibilă numai celor care nu au febră sau simptome de infecție și care poartă măști adecvate. De asemenea, va fi necesară respectarea unei distanțe minime de 2 metri între persoane și evitarea oricărui act de devotament care ar putea include un contact fizic, precum atingerea și sărutarea pietrelor, icoanelor, veșmintelor și personalului bisericii”, a comunicat Patriarhia Ierusalimului.

Biserica Sfântului Mormânt a fost închisă pe 25 martie, în încercarea de limitare a răspândirii epidemiei de coronavirus în Israel și în teritoriile palestiniene.

În Israel au fost confirmate 16.000 de cazuri decoronavirus și s-au înregistrat 279 de victime. În Cisiordania s-au înregistrat 368 de pacienți și două decese.

Autoritățile israeliene au relaxat măsurile de izolare a populației în contextul regresiei epidemiei iar economia țării a fost repornită. Săptămâna aceasta s-au deschis lăcașurile de cult cu acces de maximum 50 de persoane simultan în interior.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii