Sari la conținut
Prima pagină » Oklahoma a adoptat un proiect de lege care va interzice închiderea bisericilor pe timp de pandemie

Oklahoma a adoptat un proiect de lege care va interzice închiderea bisericilor pe timp de pandemie

Camera Reprezentanților din Oklahoma a adoptat miercurea trecută un proiect de lege care va interzice entităților guvernamentale de stat și locale să oblige bisericile sau orice alte lăcașuri de cult să se închidă, chiar și în timpul unei pandemii.

După ce a trecut cu un vot de 80-18, Legea privind libertatea religioasă din Oklahoma se va îndrepta acum spre Senatul statului.

House Bill 2648 prevede că „nicio entitate guvernamentală nu va încălca în mod substanțial exercitarea liberă a religiei de către o persoană, chiar dacă obstrucția rezultă dintr-o regulă de aplicabilitate generală”.

Legislația prevede că orice ordin sau regulă emisă de o entitate guvernamentală „în urma unei situații de urgență care necesită închiderea oricărui lăcaș de cult … trebuie să fie considerată o obstrucție substanțială, chiar dacă regula este una de aplicabilitate generală. ”

Reprezentantul de stat Brian Hill, un republican care a redactat proiectul de lege, a declarat pentru presă că oamenii au venit în America de Nord „în căutarea libertății religioase și pentru a scăpa de un guvern tiranic”.

El a susținut că „fondatorii țării noastre au avut înțelepciunea de a contura în mod specific libertatea de a se închina într-unul din documentele noastre fondatoare”.

„Credința mea, la fel ca mulți creștini din Oklahoma, se află în centrul a ceea ce reprezintă viața lor și acest proiect de lege protejează dreptul nostru de a ne închina, dat de Dumnezeu”, a spus Hill.

Colegul său republican, Jon Echols, liderul majoritar al Camerei, a emis comentarii similare în presa locală, spunând că Statele Unite au fost „fondate de oameni care cautau libertatea de a se închina în modul în care aleg, fără persecuție.

„Nu mă pot gândi la nimic mai patriotic decât să protejăm aceste drepturi pentru generațiile viitoare”, a spus Echols.

Cu toate acestea, democrații s-au opus proiectului de lege și au susținut că închiderea temporară a clădirilor bisericești, pentru siguranța cetățenilor în timpul pandemiei, nu este o „povară/obstrucție substanțială”, deoarece există alte mijloace de cult disponibile, relatează The Tulsa World.

Oklahoma, cu o populație de peste 3,9 milioane de persoane, a avut aproximativ 429.000 de infecții cu COVID-19 și 4.534 de decese legate de coronavirus începând de duminică după-amiază, potrivit datelor statului COVID-19.

Luna trecută Brian Kemp, guvernatorul Georgiei, a spus că intenționează să facă din stat un „stat sanctuar pentru oamenii de credință” prin introducerea unei legislații similare care ar limita puterea viitorilor guvernatori de a închide biserici în cazul în care națiunea se confruntă cu o altă pandemie precum COVID-19.

Într-un interviu acordat CBN News, Kemp a discutat despre „Faith Protection Act”, care ar împiedica guvernanții Georgiei să folosească puterile de urgență pentru a „limita în mod specific practica oricărei religii”, după ce a văzut impactul unor astfel de acțiuni în alte state.

„Cred că această pandemie ne-a arătat că oamenii pot exagera în restricții, în special oamenii aflați în poziții de putere, și asta nu este bine. … Privind în jurul nostru, spre alte state, cred că nu ar trebui ca vreun guvernator sau un viitor guvernator să poată opri serviciile religioase. ”

Guvernatorul Kemp, al cărui stat a fost printre primii care a ușurat restricțiile pentru populație, față de alte state care au extins ordinele de închidere a bisericilor, a subliniat că libertatea religioasă este „încorporată în Constituția noastră ca drept fundamental al acestei țări”.

El a explicat că georgienii nu au fost niciodată obligați să închidă serviciile religioase în timpul pandemiei, dar au optat pentru slujbe în aer liber când s-au înregistrat cazuri mai multe.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Oklahoma a adoptat un proiect de lege care va interzice închiderea bisericilor pe timp de pandemie”

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii