Dan Negru: „Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate!”

Dan Negru: „Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate!”

|
17/02/2021
|
0 comentarii
|

Într-un interviu Dan Negru a declarat încă o dată faptul că a fi creștin și a mărturisi aceasta public ține de normalitate. „Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate”, a spus omul de media într-un interviu acordat pentru ziarul online „Știri pe Surse”.

Acesta a spus că nu este impresionat de „hatereala” de pe rețelele de socializare, o consideră cumva o lipsă de cultură spirituală: „Subiectul religiei generează o ‹hatereală› asemănătoare cu subiectul Steaua-Dinamo. Asta arată că trăim în epoca de piatra a spiritualității. Și eu am îndoieli, și eu am temeri, dar am învățat că credința nu e despre minte, ci despre inimă, și atunci nu fac decât să schimb macazul, din creier în inimă”.

Întrebat dacă există un război împotriva bisericii și dacă există voci care să apere credința, Dan Negru a declarat: „Eu nu cred că există un război împotriva credinței. Ar fi inutil și l-au pierdut armate ideologice mult mai mari înaintea noastră. Cea mai puternică credință și vocea care contează cel mai mult în credința familiei mele e vocea mamei. Rugăciunea ei are cea mai mare putere”.

Pe de altă parte Dan Negru îi apreciază mult pe părintele Constantin Necula și pe părintele Vasile Ioana care aduc învățătura bisericii în mijlocul cetății, în locuri unde ajunge mai greu.

Întrebat ce ar schimba în Biserică, dacă ar avea puterea acesta a exclamat: „Ohoooo… Sunt atât de neînsemnat ca să pot să fac un lucru atât de mare. Totuși, aș face ceva: aș crește bobul de muștar care e din ce în ce mai mic în fiecare dintre noi. Bobul ăla al credinței”.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: