În lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, Biserica Ortodoxă Română pune la dispoziția autorităților spațiile de cazare din mănăstiri pentru adăpostul persoanelor aflate în carantină.
Mănăstirea Neamț a fost printre primele care a ieșit în întâmpinarea celor veniți din diaspora. Aproximativ 40 de persoane se află în prezent în carantină la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” al așezământului, conform unui comunicat al agenției de presă Basilica.
Marea majoritate sunt din Italia, a precizat părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț.
„Au fost aduși direct de la Vama Nădlac sau de la Oradea și sunt cazați câte unul sau doi la Centrul Sfântul Paisie. Avem aproape 40 de persoane. Au fost mai mulți, dar i-au redirecționat în alte părți”, a declarat Arhim. Benedict Sauciuc pentru Radio Trinitas.
Centrul mănăstirii are în dotare 52 de camere. Persoanele cazate primesc acolo hrană și asistență medicală.
De asemenea episcopia Maramureșului și Sătmarului a oferit centrului ISU spații pentru carantină în caz de nevoie.
Episcopia Giurgiului pune la dispoziția autorităților spaţii de carantină, dar şi de preparare a hranei. Sunt puse la dispoziţia autorităţilor spaţiile pentru pregătirea hranei de la Cantina Socială „Sf. Andrei” a Parohiei „Sfânta Treime” – Smârda din Giurgiu și cele de la mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din localitatea Slobozia. Există posibilitatea de a oferi și alte spații în caz de nevoie, spații din cadrul unor parohii şi mănăstiri.
Biserica este implicată în lupta cu noul virus pe mai multe planuri Atât prin spații de cazare, alimente, voluntari care vin în sprijinul autorităților și a persoanelor în vârstă izolate acasă, prin consilierea comunităților cât și prin rugăciune.
În prezent, sub patronajul Bisericii funcţionează 40 de unităţi medicale şi farmaceutice.
O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.
Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)
Vă mulțumim!