Sari la conținut
Prima pagină » Mersul la biserică ajută la sănătatea psihică

Mersul la biserică ajută la sănătatea psihică

Conform unui studiu realizat de Facultatea de Medicină Erasmus oamenii care merg la biserică au o sănătate psihică mult mai bună. Apartenența la o comunitate religioasă pare să fie de asemenea un bun antidepresiv, europenii religioși cu vârste de peste 50 de ani fiind mai sănătoși decât cei implicați în activități politice, educaționale sau sportive.

Cercetătorii olandezi au studiat un eșantion de peste 9000 de europeni iar singura activitate care a fost identificată constant ca stare de bine pe termen lung a fost participarea la slujbe religioase. În mod surprinzător participarea la alte activități a avut un efect pe termen scurt.

Unul dintre cercetătorii implicați este Dr. Mauricio Avendano, de la The London School of Economics and Political Science. Acesta a spus într-un interviu că studiul ar putea fi de folos pentru evoluția depresiei la persoanele în vârstă, prin accentuarea acestui rol social al comunităților religioase. Biserica este responsabilă de scăderea frecvenței depresiei la persoanele în vârstă datorită implicării într-o comunitate dar mai ales specificului activităților spirituale.

Un alt rezultat al studiului realizat la Universitatea din Rotterdam demontează teoria conform căreia voluntariatul îmbunătățește sănătatea mintală a persoanelor în vârstă.

Despre despresie sau akedie Sfântul Maxim Mărturisitorul spunea că este cea mai apăsătoare şi greu de îndurat patimă. Pentru Sfinții Părinți aceasta avea în spate o lucrare ce ducea spre moartea sufletului şi a minţii. Potrivit Părinților, leacul de căpetenie al tristeții și akediei, oricare i-ar fi pricinile, era în principal rugăciunea, la care se alătura un tratament spiritual divers.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii