Sari la conținut
Prima pagină » Pr Ioan Danci: „Niciodată nu căuta răzbunare, răzbunarea aduce după ea toată răutatea lumii, toate necazurile!”

Pr Ioan Danci: „Niciodată nu căuta răzbunare, răzbunarea aduce după ea toată răutatea lumii, toate necazurile!”

Da omule drag. Și astăzi cineva te-a supărat. Să nu fii ca el, iar dacă vrei să nu fii ca el, atunci trebuie să-l ierți, doar așa se vede diferența! Apoi stai liniștit, în fiecare zi se găsește cineva să te supere, iar tu ca să-i faci în ciudă și să te diferențiezi, iartă în fiecare zi! Fă un obicei cu iertatul acesta! Niciodată nu căuta răzbunare, răzbunarea aduce după ea, în viața celui ce o folosește, toată răutatea lumii, toate necazurile! Ai obosit în agitația și răutatea acestei lumi? Ieși puțin din ea, intră în cămara inimii tale și roagă-te! Cel mai bun refugiul este în inima ta! Acolo dacă ști să cauți, îl găsești pe Dumnezeu!

Dacă avem în mintea și inima noastră mereu o rugăciune, atunci nu este loc să fie și întinăciune. Dacă căutăm mereu pacea, nu avem timp de război! Dacă iubim mereu, ura nu are cum să stea în preajma noastră!

Privește viața frumos și frumusețe îți va oferi, iubește curat, sincer și așa vei fi iubit! Împrăștie pace în jurul tău și atunci în pace vei trăi! Iartă pe cel ce îți greșește și iertat vei fi și tu! Fă binele fără să aștepți plată și atunci Dumnezeu cu bine te va răsplăti!

Să ne întâlnim cu bucurie la Sfânta Liturghie!

Pr Ioan Danci este preot și călugăr la Schitul Sfântul Pantelimon din Argeș

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii