Sari la conținut
Prima pagină » „Puterea lui Dumnezeu lucrează prin oamenii care și-au jertfit întreaga viață lui Hristos”

„Puterea lui Dumnezeu lucrează prin oamenii care și-au jertfit întreaga viață lui Hristos”

Îl cunosc de mic copil pe Părintele Petru și sunt un om câștigat atunci când îi pot fura câteva clipe din timpul din ce în ce mai prețios pe care îl are. Și-a jertfit viața lui Hristos și oamenilor asemenea unei candele ce arde neîncetat. A slujit cu patos pe Dumnezeu încă de la începutul preoției.

În primii ani de preoție îmi povestea despre faptul că de foarte multe ori se întâmpla să slujească cu biserica goală. Iar acest lucru uneori te poate descuraja la începutul drumului, când râvna este mare, însă ispitele extrem de fine și diverse. Toată viața a avut râvnă la Maica Domnului, cea care i-a ascultat mereu rugile și cred că a lucrat prin părintele atâtea minuni în viețile miilor de oameni care i-au trecut pragul bisericii de la Rădășeni.

Astăzi suntem mulți preoți în Biserica lui Hristos. Propovăduim cuvântul lui Dumnezeu inclusiv în acest spațiu virtual, sperând că putem în acest mod să transmitem mesajul evanghelic la cei de aproape dar și de departe, tineri și bătrâni, credincioși și oscilanți. Părintele Petru Irimescu a slujit doar în biserică și totuși mii de oameni îl cunosc. Fără pagină de Facebook, fără predici online, fără apariții la TV. Totul doar din fața Sfântului Altar și stând în genunchi ore întregi.

Harul lui Dumnezeu este mai presus de toate artificiile noastre moderne. Părinții pustiei trăiau rupți de societate iar acest lucru nu împiedica ca puhoi de popor să parcurgă uneori sute de km în condiții extreme, doar doar să primească cuvânt de învățătură de la un Ava Antonie și alții ca acesta. Atunci când preotul se armonizează într-un echilibru perfect cu harul lui Dumnezeu, devine un stâlp de lumină care luminează la mii de km, fără să fie nevoie de altceva decât de atracția rugăciunii.

Părintele Petru este dovada vie a puterii lui Dumnezeu care lucrează prin oamenii care și-au jertfit întreaga viață lui Hristos. Anii au trecut, puterile au slăbit și în trupul ostenit de rugăciune și jertfă a părintelui Petru, însă harul lui Dumnezeu lucrează mai intens ca niciodată, făcând din acest sarcedot o făclie ce luminează întunericul acestei lumi!

Părintele Petru Irimescu este preot la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitatea Rădăşeni, judeţul Suceava. Textul este scris de părintele Alexandru Lungu, preot implicat în misiunea de ajutorare a familiilor nevoiașe prin grupul „Împreună schimbăm lumea!”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „„Puterea lui Dumnezeu lucrează prin oamenii care și-au jertfit întreaga viață lui Hristos””

  1. Pingback: Pr Ioan Istrati: „Sărmanii purtători de sutană” - Averea Bisericii

Comentariile sunt închise.

Averea Bisericii