Sari la conținut
Prima pagină » Pr Tadei: „Din gânduri izvorăște totul, și binele și răul. Cum ne sunt gândurile, așa ne este și viața.”

Pr Tadei: „Din gânduri izvorăște totul, și binele și răul. Cum ne sunt gândurile, așa ne este și viața.”

Bătrânul stareț Tadei a trăit în munții Serbiei, nu chiar departe de Timișoara, la mănăstirea Vitovnița. Mulți oameni din toate colțurile Serbiei au primit răspuns și ajutor la căutările lor prin părintele Tadei. Cu atât mai frumos pentru noi, acesta născându-se într-o familie de părinți români din satul Vitovniţa în anul 1914.

Părintele atrăgea atenția asupra puterii gândurilor asupra vieții noastre: „Din gânduri izvorăște totul, și binele și răul. Gândurile noastre se înfăptuiesc…Cum ne sunt gândurile, așa ne este și viața. Gândul este o putere uriașă…

 Când gândurile noastre se liniștesc, și trupul se odihnește. Trebuie să ne predăm Domnului, să-I încredințăm toate ale noastre, căci El este prezent pretutindeni. Domnul vrea de la noi să fim liniștiți și în pace… inima să fie în liniștire.

Acestea părintele spunea că au o acțiune asupra a toată firea din jurul nostru, chiar și asupra plantelor: „Vedeți că există o energie de viață și în plante… Ne citesc „gândurile”. Așa cum ne purtăm noi cu ele, așa se poartă și ele cu noi. Ne întorc aceeași iubire cu iubire. ”

Părinții pot avea o mare înrâurire asupra copiilor prin prezența lor sufletească în primii lor ani din viață: „Trăsăturile de caracter se formează până la vârsta de 5 ani.”

Viața noastră dacă mergem pe Calea care este Hristos, se

„Viața nu poate fi trăită fără dragoste, iar unde nu este dragoste, este chin… Dacă suntem uniți cu Izvorul Vieții, avem toate : pace, bucurie, mângâiere și negrăită iubire…

Iisus Hristos este Dragostea deplină. O, oare când vom avea și noi față de Dânsul aceeași dragoste, oare când ne vom apropia de Dânsul ca de un prieten adevărat?.. El vrea să fim firești. Ne-a arătat aceasta prin felul în care a trăit printre noi: simplu, smerit și blând. Trebuie să ne apropiem de Domnul așa cum ne-a făcut; simpli, ca niște copii nevinovați trebuie să ne apropiem de Dânsul.”

Fragmente din „Cum îți sunt gândurile, așa îți este și viața” și  „Pace și bucurie în Duhul Sfânt” de Starețul Tadei de la Vitovnița

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii