Sari la conținut
Prima pagină » Pr Porfirie: „Te iubesc” nu se rostește, se câștigă în tăcere prin personalitatea pe care ți-o formezi

Pr Porfirie: „Te iubesc” nu se rostește, se câștigă în tăcere prin personalitatea pe care ți-o formezi

„Te iubesc” nu se rostește. Se câștigă în tăcere prin personalitatea pe care ți-o formezi. Te zidești și celălalt devine nebun după tine. O cultivi, și, mai mult, te gândești mereu cum s-o ascunzi. Însă celalalt simte aceasta și e atras.

Dacă iubești sincer și fără nici un interes, fără să ceri iubirea celorlalți, cu toții vor veni în preajma ta. E un lucru tainic. Îi vei iubi in chip tainic, iar ei vor înțelege și îți vor trimite chiar și de departe sentimentele lor bune.

Iubirea pe toate le înţelege şi se jertfeşte pe sine. Sufletul se împotriveşte tuturor celor ce se fac din constrângere. Iubirea atrage harul lui Dumnezeu.

Să-L iubim pe Hristos numai pentru El. Niciodată pentru noi. Să ne așeze unde voiește. Să ne dea orice voiește. Să nu-L iubim pentru darurile Lui.

Hristos este bucuria, lumina cea adevărată, fericirea. Hristos este nădejdea noastră. Legătura cu Hristos este iubire, este dragoste, este înflăcărare, este dorinţă arzătoare după cele dumnezeieşti. Hristos este totul. El este iubirea noastră, El este dragostea noastră.

Să-L iubim pe Hristos și singura noastră nădejde și grijă să fie El.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii