Sari la conținut
Prima pagină » Pr Ioan Danci: De ce majoritatea oamenilor trăiesc cu impresia „las` că popa are”?

Pr Ioan Danci: De ce majoritatea oamenilor trăiesc cu impresia „las` că popa are”?

De ce majoritatea oamenilor trăiesc cu impresia , ” las` că popa are, să dea că are de unde!”. În primul rând nu toți „popii” sunt la fel, cum nu toți polițiști, medicii, ect, sunt la fel! Și mereu am „baftă” să intru în astfel de situații!

La începutul săptămânii mă întorceam de la spital și undeva pe drum am văzut în fața unui depozit, mai multi paleți de piatră naturală. Chiar dacă nu mă simțeam așa bine, am oprit pentru că, demult timp mă tot interesez de această piatră că să placăm Bisericuța și, ca tot omul, încerc să găsesc ceva mai ieftin!

M-am oprit și am văzut că este de mai multe feluri. Nu m-a observat nimeni. Undeva la intrare era lista de prețuri pe perete. M-am uitat peste prețuri, apoi m-am întors la mașină că aveam în telefon salvate și alte prețuri găsite pe internet. Am revenit în curte și oamenii se întorceau de la masă. Am întrebat cu cine pot să iau legătura, că vreau să cumpăr niște piatră naturală tăiată.

M-a întrebat cât aș vrea și i-am explicat că mai multă. S-a uitat la mine și m-a invitat înăuntru. Am intrat, am discutat, am negociat. Prețul a pornit încă jumătate mai mult decât era pe lista de preturi, dar și pe piață, am putut negocia pana la mai mult cu 10 roni pe mp decât era prețul de listă! Nu am zis nimic, mă pregăteam să îi arăt lista de prețuri când ies! Când am ieșit, era liber peretele!

Nu am înțeles de ce așa!? Suntem oameni, avem un suflet, ne hrănim cu două mâini, nu cu zece! De ce atât de avari și în goană după bani și averi! Eu tot ce am primit am investit în această Bisericuță care nu îmi aparține, ii aparține lui Dumnezeu și tot dumneavoastră spre închinare! Dacă mori mâine omule, cui lași toate și cum te prezinți în fața lui Dumnezeu? Unde ești normalitate? Unde ești omule, în ce te-ai transformat? Doamne, ajută-ne să fim buni, că singuri nu mai putem să fim buni! Seară binecuvântată în fiecare casă și inima și minte și suflet!

Un text de părintele Ioan Danci, preot călugăr la mănăstirea Sfântul Pantelimon

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii