Sari la conținut
Prima pagină » Sfânta Lumină s-a aprins și în acest an la mormântul Domnului

Sfânta Lumină s-a aprins și în acest an la mormântul Domnului

La biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a avut loc astăzi, în Sâmbăta Mare, slujba Sfintei Lumini. La ora 13:30 Patriarhul Teofil a început procesiunea la biserica Mormântul Domnului, îndepărtând pecetea de la intrare.

Patriarhul a fost controlat la intrare de polițiștii din Ierusalim pentru a nu avea o sursă de foc. A intrat în prima încăpere numită „Capela Îngerilor” și apoi în cea a Sfântului Mormânt. Aici a citit în genunchi rugăciunea lângă Mormânt, prin care îl rugăm pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, să dăruiască binecuvântarea Luminii Sfinte.

Lumina s-a aprins la aproximativ ora 13:50 în candela din lăuntrul Mormântului.  Patriarhul a ieșit cu mănunchiurile de lumănări aprinse și a împărţit micului grup care a fost de față. În acest an credincioșii nu au participat la ceremonie.

Lumina Sfântă este considerată o minune și o binecuvânatare ce se repetă de sute de ani, în Sâmbăta Mare.

La Ierusalim se află delegația Patriarhiei Române care a primit Lumina Sfântă și a plecat spre România cu un avion pentru a fi împărțită în bisericile din țară.

Prima dată a fost adusă la noi în țară în anul 2008 iar în acest an distribuirea se va face în condiții speciale, potrivit Basilica.ro.

Lumina Sfântă a fost distribuită direct pe aeroport către delegații Bisericilor Ortodoxe datorită restrițiilor de pandemie. Delegațiile creștine nu au coborât de la bordul avioanelor, aceasta fiind adusă de poliție.

Părintele Teofil Anăstăsoaie a dus Sfânta Lumină de la Sfântul Mormânt pe aeroport unde a fost preluată de părintele episcop Timotei Prahoveanul.

„Sperăm să ajungă cu bine în țară, pe mesele tuturor credincioșilor noștri de acasă, care în aceste zile așteaptă sărbătoarea Paștelui apăsați de singurătate, de tristețe și de spaima bolii. Însă Iisus cel Înviat, Care a dat curaj și Sfinților Apostoli, va intra și în casele credincioșilor să-i mângâie și să le dea putere”, a spus părintele Teofil Anăstăsoaie la TV Trinitas.

Delegațiile din toate colțurile țării sunt așteptate sâmbătă seara la Aeroportul Otopeni, pentru a primi Lumina de la Ierusalim de unde acestea o vor duce pe calea aerului sau cu mașina spre episcopiile regionale. Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical și 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, cu începere de la ora 20.00.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii