Sari la conținut
Prima pagină » Cinci persoane, inclusiv un preot și doi fii ai săi, uciși în atacul bisericii din Burkina Faso

Cinci persoane, inclusiv un preot și doi fii ai săi, uciși în atacul bisericii din Burkina Faso

Cinci persoane, inclusiv un preot, au murit într-un atac terorist asupra unei biserici din Burkina Faso, a declarat luni surse de securitate și surse locale.

Atacul a avut loc la biserica din Silgadji, provincia Soum. Preotul Pierre Ouedraogo și doi dintre fiii lui au fost uciși în atac. Alte două persoane au fost raportate dispărute.

„Atacatorii au venit pe motociclete, au tras în aer înainte de trage înspre membrii comunității. Atacul s-a petrecut în jurul orei 13:00, când credincioșii părăsiseră biserica la sfârșitul slujbei”, a declarat un creștin care nu a dorit să fie identificat, conform AFP.

Burkina Faso este o țară din vestul Africii, fostă colonie franceză, cu o populație de 15 milioane de locuitori dintre care 61% musulmani, 23% creștini și 7% animiști. În ultimii ani populația a suferit din cauza atacurilor tot mai frecvente și mai grave atribuite grupurilor Ansarul Islam și Grupul pentru sprijinirea islamului și musulmanilor (GSIM)  care au legături cu statul islamic din Irak și Levant (ISIL sau ISIS ).

Organizația Națiunilor Unite declară că Burkina Faso se confruntă cu o criză umanitară, cu aproape un milion de oameni care au nevoie de ajutor urgent. Violențele intercomunitare și atacurile grupurilor armate au forțat zeci de mii de oameni să își părăsească casele în ultimele luni. Burkina Faso, Nigeria și Mali s-au transformat într-un focar de extremism violent și terorism după ce haosul a înghițit Libia în 2011.

În februarie un preot spaniol a fost ucis într-un raid atribuit grupărilor armate din centrul țării.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii