Sari la conținut
Prima pagină » Viața în Hristos înseamnă vindecare

Viața în Hristos înseamnă vindecare

Știți însă ce se întâmplă cu oamenii care încep să vină constant la biserică? Biserica este copacul în care se suie, după cum Zaheu a făcut, cei ce aleg să urmeze ‪calea ‬Ortodoxiei.

Știți că într-un mod firesc, natural, oamenii care intră pe calea aceasta sunt din ce în ce mai răi? De ce? Pentru că trăiesc un fenomen similar, dacă vreți, cu cel pe care îl trăiește omul care acuză mici dureri: se duce la doctor și după câteva investigații mai amănunțite, află că, de fapt, este grav bolnav. Aceasta se întâmplă cu fiecare dintre noi, după ce începem să ne asumăm viețuirea în Biserică: începem să privim în noi din ce în ce mai mult și mai adânc, să ne „investigăm” mai amănunțit și să găsim ceva ce nu am încercat niciodată să observăm…o RĂUTATE nesfârșită.

Cu cât se apropie omul mai mult de Biserică și cu cât își dorește mai mult să se apropie de Dumnezeu își dă seama că este foarte rău și când se vede pe sine în atâta urâciune, se naște în el o durere…o sfântă durere/sfântă deznădejde, după cum o numesc Părinții Bisericii. Simți că această răutate crește în tine cu fiecare zi în care te rogi, în care vrei să te apropii din ce în ce mai mult de Dumnezeu și începi să vezi în întunericul tău sufletesc lucruri despre care nici nu știai că există.

Este un proces firesc și adesea aud oameni care după ani de zile de venit la biserică, mărturisesc: „Părinte, nu știu ce e cu mine, dar parcă încep să fiu mai rău decât la început!”. Nu pentru că se schimbă ceva în rău în purtarea lui față de ceilalți oameni, ci pentru că el devine un „medic” din ce în ce mai performant, mai profesionist, un „chirurg” din ce în ce mai iscusit, care începe să „opereze” în cele mai adânci pivnițe întunecate ale existenței sale, pe care altfel nu ar fi îndrăznit să le deschidă.

Pentru un creștin, să-și descopere sinele înseamnă să-și vadă bolile sufletești și odată ce a pășit în biserică, prin spovedanie și împărtășanie, să înceapă vindecarea, tămăduirea. E o lucrare grea, dureroasă, pare că Domnul a îngăduit pentru fiecare o luptă de netrecut, dar să știți că această luptă are un sens adânc de curățire sufletească, de trezire și luminare interioară spre aflarea lui Dumnezeu.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii