Sari la conținut
Prima pagină » Vasile Bănescu: În condiţiile aspre ale actualelor reglementări, slujbele vor fi fără credincioşi

Vasile Bănescu: În condiţiile aspre ale actualelor reglementări, slujbele vor fi fără credincioşi

„În condiţiile aspre ale actualelor reglementări valabile în starea de urgenţă, slujbele din această perioadă, inclusiv slujba de Florii şi cea a Învierii, vor fi săvârşite în biserici, din nefericire, fără credincioşi”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Slujbele vor fi săvârșite de preoți și transmise live. „Fireşte că această modalitate de ‘participare’ virtuală la slujbe nu este una care să poată suplini cu adevărat reala participare, dar în contextul trist şi nefiresc prin care trecem acum împreună este o posibilitate de a rămâne sufleteşte aproape de viaţa liturgică a Bisericii”, a specificat Vasile Bănescu.

IPS Teodosie dar și mai mulți preoți și personalități au cerut autorităților deschiderea bisericilor în noaptea de Înviere. Din păcate însă aceasta a rămas fără ecou la nivelul factorilor de decizie români.

„La miezul nopţii, cei mai mulţi dintre noi vom aprinde lumânarea de la candela din casă, vom cânta ‘Hristos a înviat’ şi ne vom ruga ca El să reaprindă în noi lumina credinţei şi speranţei uneori pâlpâietoare”, a încheiat purtătorul de cuvânt,

În Georgia, Bulgaria și Serbia accesul creștinilor la slujbele religioase nu a fost interzis, slujbele religioase fiind socotite de importanță națională. Evoluția pandemiei nu pare să fi fost afectată de aceasta, situația fiind mult mai bună decât media globală conform Worldmeter.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Vasile Bănescu: În condiţiile aspre ale actualelor reglementări, slujbele vor fi fără credincioşi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii