Sari la conținut
Prima pagină » Un tânăr american: „Două-trei zile la o mănăstire pot aduce rezolvarea problemelor”

Un tânăr american: „Două-trei zile la o mănăstire pot aduce rezolvarea problemelor”

„Sunt un adolescent în vârstă de 18 ani din Statele Unite foarte stresat. Școala, prieteni, perspectiva de a deveni adult, o mie de activități în care trebuie să mă implic mă țin într-o mare tensiune. Peste tot unde merg văd acest stress accentuat în viața oamenilor. Locuri de munca, copii, căsătorie, alegerea mașinii potrivite, banii insuficienți pentru familie, etc toate acestea poartă viața într-o zona de agitație și stress. Și la un moment dat cu toții avem nevoie de un timp pentru ”reîncărcarea bateriilor”. Voi cum procedați?

Cei mai mulți dintre prietenii mei merg la cumpărături sau la film. Eu însă am găsit o alternativă mult mai eficace: merg la mănăstiri. În urmă cu aproximativ cinci ani, am avut prima mea călătorie la o mănăstire. A fost ciudat să merg acolo la început. La urma urmei, ce aveam în comun cu acele maici? Ei bine, am aflat că am multe în comun cu acea mănăstire. Mi-am dat seama că nimeni nu știe cum sa te asculte mai bine decât o călugăriță. Eu spun că ele sunt într-un sens definiția dragostei, a dragostei lui Hristos. Poți să îți descarci pur și simplu sufletul și știu că nu te vor judeca, și că acestea se vor ruga pentru tine în fiecare zi în chiliile lor.

O ascultare la mănăstire poate fi grea, dar plină de satisfacții. Când mă duc, ajut surorile să deretice biserica și tot ce mai este necesar prin mănăstire. Chiar dacă ne trezim devreme pentru Utrenie, într-un fel am întotdeauna puterea de a petrece cu entuziasm întreaga zi… Căile lui Dumnezeu sunt cu adevărat uimitoare pentru că acolo simt că primesc o mare putere. Acasă uneori chiar și cele mai simple treburi pot fi obositoare.

Pentru mine, două sau trei zile la o mănăstire pot aduce rezolvarea problemelor. Când vin acasă simt în viață mea o senzație de calm și liniște, mă simt aproape de Dumnezeu. Ajuns acasă mă simt pregătită pentru tentațiile vieții obișnuite. Dacă vreunul dintre voi este capabil, găsiți o mănăstire care este aproape și mergeți să o vizitați. Sunt locuri cu adevărat minunate unde te poți apropia de Dumnezeu. Sau ceea ce cauți , un loc unde îți poți reîncărca bateriile.”

O mărturie consemnată de Sandra Glisic pe www. myocn. net

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii