Sari la conținut
Prima pagină » Un preot din Vrancea va aprinde lumânări la toate mormintele în locul enoriașilor

Un preot din Vrancea va aprinde lumânări la toate mormintele în locul enoriașilor

Un preot din Vrancea va duce personal Lumina în noaptea de Înviere în fiecare colț al satului și va aprinde lumânări la fiecare mormânt pentru cei adormiți.

Părintele Valeriu Roșcan, preot în satul Dragosloveni, pentru ca oamenii să nu se simtă despărțiți de biserică de măsurile de combatere a pandemiei va merge să spună sătenilor vestea și binecuvântarea pascală: „Hristos a înviat!”.

De asemenea face un apel către fiii duhovnicești, ca în noaptea Învierii lui Hristos Domnul să rămână acasă.

Părintele Valeriu Roşcan promite credincioşilor că la fiecare mormânt din parohie vor fi aprinse lumânări și se va ruga pentru sufletele celor adormiți: „Dragii mei, enoriași ai parohiei Dragosloveni! Datorită măsurilor luate de către autorități, măsuri binevenite în sprijinul protejării sănătății noastre, fac acest apel către voi toți, fiii mei duhovnicești, ca în noaptea Învierii lui Hristos Domnul să rămâneți acasă!

Știu că este greu și vă scriu cu lacrimi în ochi, căci mi-e dor de fiecare dintre voi, dar bine este să ne protejăm, să nu îngreunăm munca autorităților, a medicilor, a polițiștilor, jandarmilor, a celor din armată și a tuturor celor ce acum sunt în spitale, luptând cu boala ori în stradă pentru binele nostru! Vă iubesc și vă rog să-mi respectați cuvântul! Rămâneți acasă!

Răbdare să aveți. Ajungem la toți, între 3 și 5 ale dimineții! Vă iubesc și vă îmbrățișez cu drag! Hristos în mijlocul nostru!”.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii