Un lider politic din India a propus sterilizarea creștinilor

Un lider politic din India a propus sterilizarea creștinilor

|
20/06/2019
|
0 comentarii
|

Creștinii și musulmanii reprezintă o amenințare pentru hinduși și „ar trebui să fie obligați să se supună sterilizării”, a declarat într-o conferință de presă Sadhvi Deva Thakur, vicepreședintă a partidului hindus Mahasabha, informează AsiaNews.

Pentru Thakur, „populația musulmanilor și a creștinilor crește zilnic” și aceasta a fost temă de campanie în 2016 când recensământul a arătat că populația hindusă a scăzut sub 80%.

Părintele Felix Anthony a denunțat această provocare și a spus pentru AsiaNews că există o „nouă generație de politicieni slobozi la gură care se bucură de protecție din partea guvernului de astăzi.”.

Situația reală este că musulmanii și creștinii din India sunt minorități religioase. Astfel din totalul de 1,4 miliarde de cetățeni indieni, 27,8 milioane s-au declarat creștini, adică 2,3%. Musulmani sunt în număr de 172,2 milioane sau 14,2%. Hinduismul este religie majoritară cu aproximativ 966,3 milioane de persoane, adică  79,8% din populație.

John Dayal, secretar general al Consiliului creștin al Indiei, a spus că adepți ai organizațiilor naționaliste hindu, prin cereri de tipul sterilizării musulmanilor și a creștinilor sau schimbarea regulilor de rezidență sunt de fapt pentru „anihilarea și ștergere din peisaj” a acestora.

La începutul anului 2019 a fost prezentă în India o misiune ortodoxă în urma căreia mai multe mii de indieni au primit Taina Botezului. Este a doua venire a grupului misionar, anul trecut având loc o serie de conferințe și mai multe comunități cerând oficial să devină creștini ortodocși. Din păcate datorită unor tulburări grupul misionar nu a putut ajunge la cei 45.000 ce își doreau botezul.

 

 

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: