Sari la conținut
Prima pagină » TVR a cerut bani pentru transmiterea Festivalului Enescu. Postul de televiziune al Patriarhiei va transmite gratuit festivalul simbol

TVR a cerut bani pentru transmiterea Festivalului Enescu. Postul de televiziune al Patriarhiei va transmite gratuit festivalul simbol

Festivalului Enescu este cel mai important proiect cultural românesc al anului 2019. Este un festival cu anvergură internațională, binecunoscut în Europa și pe alte continente, eveniment prin care atât opera marelui compozitor român George Enescu, cât și alte valori ale culturii române sunt promovate și ajung să fie cunoscute pe mapamond. O dovadă a recunoașterii sale internaționale sunt personalitățile care în fiecare an vin și revin pe scena festivalului bucureștean.

În acest context televizunea publică, partenerul tradițional al festivalului, a refuzat să susțină evenimentul la standardele din anii anteriori.  În acest context televiziunea Trinitas a oferit echipa sa de transmisii live, cu 20 de camere de televiziune, în plus transmițând pe internet la standard HD pentru toate televiziunile ce vor să preia concertele festivalului. „Toate concertele vor fi pe internet. Plus că ne interesează calitatea foarte bună a imaginii – să dăm la alte televiziuni internaționale. Sunt lucruri pe care cu TVR, cu părere de rău, nu am putut să îl facem, în afară de un concert. Spre deosebire de TVR (vor fi) 20 de camere, în loc de 12 la Sala Palatului, 12, în loc de 6 la Ateneu”, a explicat Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Enescu.

„Principalul motiv al schimbării este acela că ni s-au cerut bani. TVR cerea exclusivitate. Trinitas a spus că vor da tuturor celor interesați să transmită concerte”, a mai spus directorul festivalului.

În acest context, cu un buget infim față de cel al televiziunii publice, televiziunea Patriarhiei reușește să preia și să difuzeze un eveniment de onoare pentru cultura română, dovedind încă o dată că acolo unde există interes și respect pentru valoare, există și o bună chivernisire a resurselor.

În imagine deschiderea unei ediții anterioare a festivalului de către Corul de Copii Radio.

 

 

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „TVR a cerut bani pentru transmiterea Festivalului Enescu. Postul de televiziune al Patriarhiei va transmite gratuit festivalul simbol”

  1. E aberant. Marile televiziuni publice serioase sunt obișnuite nu sa ceara, ci sa plătească sume enorme pentru dreptul de a retransmite concerte de importanta celor din Festival. Aberant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *