„Sunt creştin!” s-a auzit de 40 de ori în Sevastia

„Sunt creştin!” s-a auzit de 40 de ori în Sevastia

|
09/03/2021
|
0 comentarii
|

„Creştinismul nu te mai costă azi nimic. Nu-ţi consemnează numele, nici nu te dă afară din funcţie dacă mergi la biserică. Sunteţi liberi să mergeţi la biserică. Ia, imaginaţi-vă să iasă un decret care să spună: Cine merge la biserică, va fi arestat!… Dar vin zilele acestea! Va înceta creştinismul uşor şi comod şi va veni creştinismul sângelui. Aceasta este o pauză. Nu petreceţi, nu vă distraţi! Pregătiţi-vă mai dinainte!

Pe cei 40 de Mucenici i-au pus în linie şi i-au întrebat: Ce sunteţi? Răspundeau în două cuvinte: „Sunt creştin!”. Asta s-a auzit de 40 de ori.”, spune părintele mitropolit Augustin de Florina în predica la această sărbătoare.

Cei 40 de mucenici aveau carieră de succes în armata imperială, unii dintre ei tineri, toată viața înainte. Au stat o noapte în apa înghețată refuzând compromisul. Există și un alt fel de rezistență, de verticalitate spirituală față de cei ce vor să ți-l smulgă pe Dumnezeu din inimă. Victorioși sunt cei 40 pe care an de an îi prăznuim, să ne bucurăm cu ei!

La mulți ani celor ce poartă numele lor: Alexandru, Ilie, Leontie, Teofil, Chiril, Nicolae, Valerie, Atanasie, Ioan, Chirion, Candid, Domnos, Isihie, Ieraclie, Smaragd, Valent, Vivian, Evnichie, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Xantie, Ilian, Sisinie, Aghie, Aetie, Flavie, Acachie, Ecdit, Lisimah, Gorgonie, Dometian, Gaie, Sacherdon, Filoctimon, Severian, Hudion, Meliton sau Aglaie.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: