Sari la conținut
Prima pagină » Studiul cromozomului Y confirmă cronologia potopului din Biblie

Studiul cromozomului Y confirmă cronologia potopului din Biblie

Pe baza cronologiilor biblice, putem stabili că potopul global înregistrat în Geneza a avut loc în urmă cu aproximativ 4.500 de ani. După potop, conform Bibliei, pământul a fost repopulat de cei trei fii ai lui Noe și de soțiile lor. Deci, ar trebui să găsim semnături genetice ale acestei cronologii în ADN-ul uman. În timp ce o serie de studii anterioare realizate atât de oamenii de știință seculari, cât și de cei creaționiști au susținut această cronologie generală, un studiu recent care utilizează mai multe date, recent disponibile tehnic, referitoare la ADN-ul uman și cromozomul Y, confirmă spectaculos cercetările anterioare și solidifică istoria Bibliei despre originile umanității.

Când analizăm cronologiile și genealogiile Bibliei, oamenii au fost creați în urmă cu aproximativ 6.000 de ani ca un cuplu ancestral original – Adam și Eva. Cu toate acestea, genomul uman a trecut printr-un blocaj genetic de aproximativ 4.500 de ani când doar ADN-ul din cei trei fii ai lui Noe și soțiile lor au fost folosiți pentru repopularea Pământului. Acest blocaj trebuie luat în considerare și la analiza ADN-ului. Aceste date bazate pe Biblie intră în conflict cu speculațiile evoluționismului care susțin că oamenii nu au apărut până acum aproximativ 100.000 până la 200.000 de ani, când au evoluat din strămoșii ce au migrat din Africa.

Pentru a ajuta la rezolvarea controversei, doi oameni de știință, un biolog și celălalt statistician, au descărcat o nouă secvență de ADN disponibilă pentru cromozomul Y, care este mai cuprinzătoare și acoperă regiuni de ADN care nu existau anterior. Cromozomul Y este deosebit de util în studierea genealogiilor și mutațiilor umane, deoarece nu are omologi cromozomiali în genomul uman cu care să facă schimb de informații genetice într-un proces numit recombinare. Când sperma și ovulele se formează într-o persoană, cele 22 de perechi de cromozomi (unul derivat de la tată și unul de la mamă) vor schimba segmente de ADN între ele. Deoarece acest lucru nu se întâmplă cu cromozomul Y, este mai stabil din punct de vedere genetic.

În acest studiu, autorii menționează că, dacă oamenii ar fi existat de câteva sute de mii de ani sau mai mult, ar fi trebuit să acumuleze de 8 până la 59 de ori cantitatea de mutații pe care le observăm în prezent în secvența ADN-ului cromozomului Y. Cu toate acestea, cercetătorii din acest studiu actual demonstrează empiric că observăm doar aproximativ 4.500 de ani de acumulare a mutațiilor în ascendența paternă conținută în evidența cromozomului Y uman.

În ceea ce privește semnificația acestor noi rezultate, Dr Nathaniel Jeanson, a declarat într-un interviu: „Acest studiu adaugă noi dovezi, din domeniul genetic, la geneza pământului. Studiile anterioare privind ADN-ul moștenit prin intermediul femeilor au reflectat originea recentă a umanității la creație și apoi prin soțiile fiului lui Noe la Potop. Acest nou studiu arată acum că ADN-ul moștenit prin intermediul bărbaților reflectă aceeași perioadă de timp.”

Declarația sa se bazează pe studiile anterioare privind rata mutațiilor materne efectuate de cercetător folosind ADN-ul mitocondrial.

Rezumând provocarea uriașă pe care acest nou studiu o prezintă comunității științifice seculare, Nathaniel Jeanson a declarat:

„Sunt nerăbdător să văd cum evoluționiștii încearcă să respingă această a doua linie independentă de dovezi genetice pentru scara temporală a pământului tânăr. Nu numai că trebuie să explice de ce datele contrazic evoluția, ci trebuie să explice și de ce datele se potrivesc atât de strâns cu previziunile creației biblice. Și trebuie să o facă atât pentru ADN moștenit prin femei, cât și pentru ADN moștenit prin bărbați.”

Într-adevăr, aceste noi rezultate nu sunt doar o respingere temeinică a speculațiilor evolutive, ci o confirmare uriașă pentru originile recente ale omenirii, așa cum a fost dezvăluit în istoria biblică dată de Geneză.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii