Studiu: Lăcașurile de cult și sălile de clasă nu sunt locuri cu risc de contaminare

Studiu: Lăcașurile de cult și sălile de clasă nu sunt locuri cu risc de contaminare

|
12/03/2021
|
0 comentarii
|

Un nou studiu făcut de cercetătorii de la Institutul Pasteur din Franța spune că sălile de clasă și lăcașurile de cult nu prezintă un risc pentru persoane de a se infecta.

Conform studiului, nici sporturile în aer liber sau transportul public nu sunt medii de transmitere, în condiții de folosire optimă a acestora.

În noul studiu a fost urmărit modul de transmitere a virusului pe mai multe segmente din viața reală. Privitor la locul și modul în care este transmis coronavirusul, studiul afirmă că 63% dintre contaminări au loc în familie.

Un risc crescut de infectare este dat și de călătoriile în străinătate, respectiv de peste 53%. De asemenea munca de acasă reduce drastic riscul de contaminare, cu 30%.

„Cel mai frecvent, oamenii se infectează la mesele organizate atât în ​​mediul privat, cât și în cel profesional” spune studiul publicat de Institutul Pasteur din Franța.

Locurile publice, atât timp cât se respectă măsurile de distanțare și se poartă masca, nu prezintă un pericol pentru contaminare, arată studiul.

Cercetătorii au analizat cazurile a 77.208 de participanți cu infecție SARS-CoV-2.

Institutul Pasteur este dedicat studiului biologiei, microorganismelor, bolilor și vaccinurilor. Institutul a fost fondat pe 4 iunie 1887 și de peste un secol a fost în fruntea luptei împotriva bolilor infecțioase. Este primul institut care a izolat HIV, virusul care provoacă SIDA, în 1983.

În acest context, studiul are o greutate deosebită, arătând că normalizarea vieții este mai aproape decât credeam, cu condiția ca autoritățile să își actualizeze optica privind prevenția infectării.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: