Sari la conținut
Prima pagină » UNICEF: 45 de copii au fost uciși în Sri Lanka, alții sunt grav răniți

UNICEF: 45 de copii au fost uciși în Sri Lanka, alții sunt grav răniți

Astăzi la ora 8.30 totul s-a oprit în Sri Lanka, oamenii au rămas în tăcere pe străzi iar steagurile au fost coborâte în bernă. La această oră a fost detonată prima din cele șase bombe duminică dimineața.

45 de copii au murit, dar mulți alții „sunt răniți și luptă acum pentru viața lor”, a declarat Christophe Boulierac, purtătorul de cuvânt al UNICEF. Statele Unite au raportat cel puțin patru americani uciși, dintre care un copil. Omul de afaceri danez Anders Holch Povlsen și-a pierdut trei copii în atacuri. 321 de oameni au fost uciși în aceste atentate.

În cursul dimineții s-au desfășurat primele servicii funerare pentru victime, mii de oameni mergând alături de cei ce și-au pierdut viața. La biserica Sf. Sebastian din Negombo peste 100 de enoriași au fost uciși.

Atentatele de duminică sunt cele mai grave atacuri împotriva minorității creștine a țării, care reprezintă doar șapte procente din cele 21 de milioane de locuitori. Tensiunea a rămas ridicată în Sri Lanka după ce o bombă a fost descoperită de poliție luni, lângă una dintre bisericile vizate. Bomba a explodat fără a face victime, înainte ca poliția să o poată dezamorsa. De asemenea, poliția a găsit 87 detonatoare de bombe lângă o stație de autobuz din Colombo.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *