Sari la conținut
Prima pagină » Sondaj: Ora de religie în școli este bună – 72,8% dintre români

Sondaj: Ora de religie în școli este bună – 72,8% dintre români

Conform unui sondaj publicat săptămâna trecută 67 % dintre români au încredere în Biserică, ea fiind cea mai de încredere instituție din România. Pe locul doi este armata în care 64% dintre români au încredere.

Un alt sondaj realizat de Centrul Larics ne oferă o imagine mai completă a vieții religioase din România de astăzi. Prezentăm mai jos câteva repere ale sondajului de opinie, desfășurat în toate județele României și în toate sectoarele din București.

Poate cel mai uimitor răspuns din sondaj este cel care confirmă statistica Eurostat de acum câțiva ani, în care România apărea ca cel mai religios stat din Europa. Și în acest sondaj 90,4% dintre români au declarat că se consideră persoane religioase. Mai mult, 68,2% dintre români se roagă zilnic sau aproape zilnic, adică doi din trei români.

Legat de slujbele religioase, unul din trei români ( 36, 1% ) participă cel puțin o dată pe săptămână sau mai des. Ceilalți români participă în procent de 21,7% cel puțin o dată pe lună și 18% doar la sărbătorile mari. Doar 6,9% dintre români au declarat că nu participă deloc.

Ora de religie este o prezență benefică în școli: în opinia a 72,8% dintre români, educaţia religioasă este bună și de dorit în şcoala românească. De asemenea 95% consideră că educația religioasă trebuie să facă parte din programa școlară.

Deloc surprinzătoare este percepția negativă asupra relației cultelor cu presa și statul: 45% dintre respondenți afirmă că massmedia prezintă negativ biserica, 44% consideră că statul încearcă să limiteze și să subordoneze cultele și 47,3% dintre români cred că statul încalcă libertatea religioasă a cultelor.

Într-o lume care își caută reperele, România se descoperă ca o țară a credinței, demnă de metafora „Grădina Maicii Domnului”, primită în teofania din anul 1498 de Cuviosul Iosif de la Războieni.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Sondaj: Ora de religie în școli este bună – 72,8% dintre români”

  1. Șealău Mădălin Constantin

    Îmi doresc ca religia in școala sa nu fie scoasă.deoarece așa ne îndepărtăm ușor dar sigur de tot ceea ce contează și ce mai avem de preț
    Credință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *