Sari la conținut
Prima pagină » Sofia Vicoveanca, la Ierusalim: „Am simțit nevoia să mă închin şi să aduc Slavă!”

Sofia Vicoveanca, la Ierusalim: „Am simțit nevoia să mă închin şi să aduc Slavă!”

Sofia Vicoveanca este zilele acestea la Ierusalim, nu pentru a cânta ci ca pelerin la Mormântul Sfânt, pentru că a dorit să se închine, să mulțumească lui Iisus Hristos. „Am simțit nevoia să mă închin şi să aduc Slavă. Este o chestie a mea de suflet! Fără cântec!” a spus aceasta într-un interviu la ziarul Click.

Sofia Vicoveanca s-a născut în 1941 în Toporăuți, o localitate din Bucovina de Nord aflată în Ucraina după 1944. A fost unul din cei patru copii ai lui Gheorghe și Veronica Fusa.

Din păcate tatăl său a fost luat prizonier de sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică și împreună cu mama sa s-au refugiat în Bucovina românească. Pentru a se putea gospodări, de mică a învățat să coasă, să țeasă covoare, să împletească.

Vocea sa frumoasă a fost remarcată și directorul unui ansamblu artistic a ajutat-o să ajungă pe scenă, schimbându-i numele din Sofia Fusa în Sofia Vicoveanca, de la regiunea Vicov din Bucovina.

„Ţin şi post! Sunt creştină! Sigur că ţin! a spus îndrăgita solistă. „Eu zic «Doamne, îmbătrâneşte-mă, dar nu îmi lua minţile» a spus cântăreaţa de muzică populară. Ea s-a alăturat campaniei derulate de Biserica Ortodoxă Română susținând ora de religie în școala românească: „Întotodeauna am apelat la acele lecții de religie din copilăria mea, de demult. Eu cred că în tot ce facem ar trebui să avem privirea în sus”, a mărturisit aceasta.

La cei 81 de ani ai săi, fiind pe scenă încă de la 18 ani, Sofia Vicoveanca a pregătit încă 12 melodii spre bucuria sufletelor ce apreciază muzica populară din Bucovina.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii