Sari la conținut
Prima pagină » Smiley: „Mă rog în fiecare zi și mulțumesc în fiecare zi pentru ceea ce am!”

Smiley: „Mă rog în fiecare zi și mulțumesc în fiecare zi pentru ceea ce am!”

„Pe Dumnezeu tot timpul o să-L găsești în tine, oricum. Iar dacă nu ai dialogul acesta cu tine, e greu. Am văzut că sunt o grămadă de oameni care se caută pe sine: merg, fac înconjurul lumii, merg prin țări uitate de nici nu știi pe unde sunt. Cred că drumul spre tine e în interiorul tău… Mă rog în fiecare zi și mulțumesc în fiecare zi pentru ceea ce am și pentru ceea ce urmează să obțin”, a mărturisit Smiley într-un dialog cu Damian Drăghici, pe podcastul realizat de acesta.

Pe numele său adevărat Andrei Tiberiu Maria, Smiley merge la un duhovnic și a regăsit din profunzimea credinței ca pelerin în mănăstirile de pe muntele Athos.

„În momentul în care te duci în Athos, știi la ce să te aștepți: la introspecție, liniște, te trezești la 3.00 noaptea să te duci la slujbă… Este fantastic să te duci dimineața la 3.00 la slujbă, când în biserică sunt doar lumânările aprinse și e un semi-întuneric, așa… e foarte interesantă experiența și, cumva, ai timp să stai tu cu tine, ai timp să te îndepărtezi de lumea asta gălăgioasă. Ăsta cred că e punctul de plecare. De aici depinde de fiecare….

Prima oară când am fost în Muntele Athos am stat la schitul Prodromu – locul în care am stat de fiecare dată atunci când am mers în Sfântul Munte – și pot să spun că, în momentul în care am plecat, am simțit că parcă mi-a luat cineva ceva de preț. Adică în momentul în care am plecat, am simțit ce mi-a dat locul ăla. E o liniște, o energie specială a locului. Indiferent de credința pe care o ai, indiferent de religia pe care o ai, indiferent de ce crezi tu, locul ăla n-are cum să nu-ți dea o liniște, n-are cum să nu te îndemne la introspecție”.

Fiind întrebat de Damian Drăghici despre relația cu Dumnezeu, Smiley s-a descris ca un om credincios și chiar dacă uneori apar abateri, fericirea nu poate exista decât dacă există credință: „Suntem în contact direct tot timpul (cu Dumnezeu). Mă rog… din când în când mai pierd eu frecvența, cum cred că o pierdem fiecare, dar întotdeauna îmi caut azimutul în credință. Am niște valori insuflate de familia mea și de prietenii pe care-i am și caut să îmi păstrez calea cea dreaptă. Evident, ca toată lumea, mai am și abateri, mai am și rătăciri, dar tot timpul îmi caut azimutul în credință, adică văd farul, văd lumina și zic: acolo trebuie să ajung. Și mă întorc iar la drumul meu. Sunt un om credincios. Cred în Dumnezeu și cred că fericirea nu poate să existe decât dacă există și credință”.

Smiley s-a apropiat de muzică la vârsta de zece ani, fiind ajutat de Gyuri Pascu să înregistreze primul album, împreună cu alți copii. Pentru mulți a devenit cunoscut prin prezentarea emisiunii de televiziune „Românii au talent”, alături de Pavel Bartoș. A fost, de asemenea, unul din cei patru jurați din cadrul emisiunii „Vocea României”. Dar ceea ce îl definește, după cum mărturisește și el, este muzica, atât ca interpretare cât și în calitate de compozitor.

Doamne ajută!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii