Sari la conținut
Prima pagină » Şi din nou creştinii ortodocşi din România sunt de vină

Şi din nou creştinii ortodocşi din România sunt de vină

27162_543195492392886_1015460015_n

Victor Ponta a ales să bage ortodoxia în campania sa electorală şi bezbojnicii au început să zbiere. Nu mai contează că în esenţă Biserica Ortodoxă Română nu are nici o legătură cu campania electorală a lui Victor Ponta, bezbojnicii ştiu ei foarte bine că „pupătorii de moaşte” – care sunt foarte mulţi! – îl vor vota pe Ponta preşedinte. Sigur nu Ponta a gândit şmecheria asta, cine ştie ce strateg sociologo-politolog a scos din mânecă un sondaj conform căruia românii nu-l plac pe Klaus Iohannis deoarece nu e ortodox – şi brusc Ponta a devenit naţionalist creştin ortodox, de mai are puţin şi-l îmbracă strategii lui de campanie în cămaşă verde şi centură cu diagonală. O tâmpenie fără margini, dintre toate bubele lui Iohannis (tranzacţii imobiliare dubioase în Sibiu, implicarea în adopţiile internaţionale etc.) a fost găsită cea mai puţin dureroasă: confesiunea lui protestantă.

Bezbojnicii din România încep orice discuţie de pe poziţii clare de superioritate faţă de orice creştin. Bezbojnicii deţin „adevărul” (ştiinţific, nu orice fel de adevăr!) şi vor să facă „bine”. Cuprinşi de o fervoare a prozelitismului rar întâlnită la oamenii împăcaţi cu ei înşişi, motivaţi de superioritatea lor subînţeleasă, câţiva din cei 20.000 de bezbojnici din România s-au strecurat în câteva poziţii cheie de comunicare publică şi îşi duc netulburaţi jihadul împotriva ortodocşilor pe tonalităţi ridicate, de zici că în fiecare săptămână în România e ars pe rug câte un bezbojnic. Puţini şi gălăgioşi, conectaţi la tot felul de structuri internaţionale secularist-umaniste, bezbojnicii din România cotcodăcesc aprig, lăsând impresia că trăiesc într-un stat teocratic, guvernat prin enciclice din Dealul Patriarhiei.

Pe lângă gălăgia permanentă pe care o fac, bezbojnicii noştri mai sunt şi inculţi. În orice discuţie încep cu Inchiziţia, arderea pe rug a lui Giordano Bruno, superioritatea ştiinţei faţă de religie. În întunericul minţii lor, bezbojnicii nu mai ţin seama de faptul că toate poveştile astea se referă la catolici, ortodocşii din România nu au ars vrăjitoare pe rug, nu au exterminat eretici şi în general nu au făcut nici o legătură între Iisus Hristos şi ştiinţă.Dar bezbojnicii nu se opresc aici: găsesc tot felul de rătăciţi cuprinşi de deliruri mistice care scriu tot felul de tâmpenii pe internet şi-i dau exemplu – uite, ortodocşii spun că menstruaţia e de la Diavol! Ce tâmpiţi sunt ortodocşii! Nimeni nu stă să se gândească la faptul că Biserica Ortodoxă Română este condusă altfel şi cu siguranţă nu după vedeniile unor ameţiţi cu blog.

Dar de fapt nu prea contează ce e adevărat şi ce nu. Ideea este că ortodocşii, 86% din populaţia României sunt de vină pentru toate problemele. Pupătorii de moaşte l-au votat pe Iliescu, care a chemat minerii, ortodocşii sunt leneşi din cauza ortodoxiei, ortodocşii ţin cu Moscova şi cu Putin, ortodocşii îl votează pe Ponta, icoanele din şcoli afectează laboratoarele de informatică, predarea religiei l-a îmbolnăvit pe Charles Darwin de osteoporoză, pelerinajele la mănăstiri cresc consumul de carburanţi şi provoacă încălzirea globală, delfinii din Marea Neagră dispar pentru că Remus Cernea nu apucă să le dea buletin, OMV are dreptul să ne belească până la os, dar Biserica Ortodoxă Română nu are voie să facă afaceri. Şi mai presus de toate orice bezbojnic este expert în teologie ortodoxă şi l-ar face zdrenţe pe orice episcop într-o dezbatere televizată.

(Acest articol a apărut și pe blogul www.george-damian.ro)

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

4 comentarii la „Şi din nou creştinii ortodocşi din România sunt de vină”

 1. Eu sunt ortodox si nu am nici-o treaba cu Ponta, ba din contra. Treaba cu „bezbojnicii” e ca traiesc intr-o lume imaginara (partea amuzanta e ca de asta ne acuza ei pe noi), unde stiinta e prigonita, ei sunt toti Galileo reincarnat, care lupta cu „intunecimea” ortodoxa. Nu stiu insa si cand vor recunoaste de unde le vin fondurile si cine sunt stapanii care ii agita ca sa manipuleze prostimea cu pretentii de „modernism” si „cultura”, dar lucrurile vor iesi singure la iveala… Pana una alta, agitatia asta dusa la paroxism, intr-o tara unde probleme reale (si vizibile pentru oricine) sunt altele, nu Biserica, ii deconspira suficient. Deci, spor la urlat!

 2. Stai un pic stimabile. Bejbojnicii aia nu au ceva in special cu ortodoxii ci cu biserica. Dat fiind faptul ca in Romania majoritatea sunt ortodoxi…de aici ai tras concluzia ca ei sunt vizati. citeste mai atent ce scriu bejbojnicii tai. adica ateii domnule draga,spune-le asa cum trebuie. si da, daca cineva recunoaste ca e ateu este „ars pe rug” social de catre voi ortodoxii. .

  1. Koriack in momentul cand bejbojnicii, pardon ateii, nu vor mai jigni in mod constant crestinii numindu-i : pupatori de mortaciuni, lingatori de icoane, crestinopati etc. atunci si majoritatea crestinilor vor folosi numele corect de ateu. Din pacate ateii jignesc fara jena desi de cele mai multe ori interlocutorul crestin vorbeste pe un ton normal si respectuos.
   In alta ordine de idei daca vrei sa vezi cine „arde pe rug” pe cine atunci intra pe site-uri de stiri si urmareste reactia cititorilor educati, finuti, intelectuali auto-proclamati atei cand intervine intr-un mod civilizat un crestin intr-o discutie vis-a-vis de o stire cu tenta teologica.
   Si in ultimul rand niciun ateu nu a reusit sa explice concret ce anume are impotriva Bisericii desi li s-a explicat de nenumarate ori ca traim intr-un stat democratic iar uneori populatia va plati ceva ce nu va folosi (fie vorba si de cativa RON sau zeci de RON pe an) tocmai pentru ca statul deserveste tot poporul (cel putin asa ar trebui) si trebuie sa satisfaca toate cerintele fie ele de ordin educational, medicinal sau spiritual. Un exemplu ar fi contributia tuturor romanilor la bugetul de stat care va fi folosit de exemplu pentru reabilitarea drumurilor. Un cetatean fara masina va sustine ca el merge numai cu bicicleta deci nu are nevoie de masina, prin urmare va intreba de ce din BANII LUI se fac sosele nu? Raspunsul este prea lung si prea la indemana. Sper ca ai inteles unde bat.
   P.S. Se scrie „ortodocsii” nu „ortodoxii” daca tot e vorba sa le spunem cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *