Sfinte moaște și icoana Sfântului Gheorghe în procesiune la spitalele din Bacău

Sfinte moaște și icoana Sfântului Gheorghe în procesiune la spitalele din Bacău

|
27/04/2020
|
0 comentarii
|

Racla cu sfinte moaşte de la Catedrala din Roman şi o icoană reprezentând pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe au fost purtate în procesiune pe străzile Bacăului pentru stoparea pandemiei, conform agenției Basilica.

Procesiunea a fost organizată de Parohia Sf. Gheorghe din zona de sud a Bacăului. Racla cuprinde şi un fragment din moaştele Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei.

Catedrala adăpostește și părticele din moaștele Sfântului Apostol Andrei, Sfânta Muceniță Agatha, Sfântul Gherman, Sfântul Antipa de la Calapodești.

Procesiunea s-a desfăşurat fără credincioşi, respectând regulile impuse de autorităţi. Spre binecuvântarea și încurajarea cadrelor medicale și bolnavilor, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Județean Bacău, părintele protopop Costel Busuioc a rostit rugăciunea la vreme de pandemie.

Înainte de procesiune a fost oficiată o rugăciune în biserica parohiei Sf. Gheorghe din Bacău.

Sfântul Gheorghe este ocrotitorul forţelor terestre române.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: