Sari la conținut
Prima pagină » Sfântul Efrem cel Nou, un sfânt apropiat creștinilor din România

Sfântul Efrem cel Nou, un sfânt apropiat creștinilor din România

Astăzi este ziua Sfântului Efrem cel Nou, un sfânt din ce în ce mai apropiat creștinilor din România.

Sfântul Efrem a adormit în Domnul la 42 de ani, în timpul în care Grecia era sub ocupația imperiului otoman. Otomanii au invadat mănăstirea Bunavestire din Atica. Torturat și răstignit, părintele Efrem a refuzat să renunte la credința în Hristos și să devină musulman, fiind legat de un copac mai multe luni la rând. A trecut la Domnul în ziua de 5 mai 1426.

Sfântul Efrem a ajutat mai multe persoane cu boli grave, oameni cu depresii sau dependențe, viitoare mame. Din cele cunoscute direct de noi, o familie de prieteni din Cluj a primit ajutor într-o boală gravă a copilului lor și l-au botezat pe micuț cu numele de Efrem, drept mulțumire. Și în București există mărturii asemănătoare.

Moaștele sale se află în mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri dar părticele din acestea sunt și în România, chiar în București la mănăstirea Radu Vodă.

Sfântul Nectarie, Cuvioasa Paraschiva, Sfântul Efrem cel Nou sunt aproape de mulți creștini și chiar au ajutat în cazuri unde doctorii nu pot da efectiv explicații. Sfântul Grigorie Palama spunea: „Viaţa aceasta nu este doar o anticipare a veşniciei, ci adesea este deja şi intrare în Împărăţie… Aşa cum aici se vede sufletul prin trup, tot aşa acolo, în viaţa viitoare, se va vedea trupul prin suflet”.

Aceste trupuri ale sfinților mărturisesc despre Împărăția lui Hristos, o împărăție a mângâierii și iubirii care s-a deschis în sufletele și trupurile lor, și care se descoperă și pelerinilor, după măsura credinței lor. Oamenii devin cumva apropiați ai sfinților, care le ies în întâmpinare: Sfinții mărturisesc astfel veșnicia în Hristos iar oamenii se vindecă de Moarte.

„Bucură-te Sfinte Mucenice Efrem, că ești putere dăruită celor credincioși
Bucură-te, că preschimbi inimile celor necredincioși
Bucură-te, Sfinte Părinte Efrem, de-a pururi fericite!”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii