Sari la conținut
Prima pagină » Sfântul Calinic: „Fiind lăcaş al şerpilor şi al altor fiare sălbatice, nimeni nu zăgăzuise heleşteul Mănăstirii Pasărea.” Astăzi 140 de maici se roagă aici

Sfântul Calinic: „Fiind lăcaş al şerpilor şi al altor fiare sălbatice, nimeni nu zăgăzuise heleşteul Mănăstirii Pasărea.” Astăzi 140 de maici se roagă aici

În 1813 trei măicuțe îi rugau pe monahii de la Cernica să le facă un mic schit în pădurile din jur, un loc de retragere la liniște și rugăciune pentru lume.

Ridicarea mănăstirii a fost anevoiasă, Sfântul Calinic spunea: Fiind acolo lăcaşul şerpilor şi al altor fiare sălbatice, nelocuită de oameni din pricina desimii pădurii… nimeni nu zăgăzuise locul unde se află heleşteul Mănăstirii Pasărea.

După ce a fost defrişată pădurea cu topoare şi târnăcoape s-a început alcătuirea bisericii din bârne. Lemnul necesar i-l oferea din abundenţă codrii din jur unde hălăduiau în pace nu numai animale sălbatice, ci şi haiduci, spun cronicele vremii.

Astăzi aici se roagă 140 de măicuțe, funcționeaza un azil de bătrâni și un liceu teologic pentru fete. La câteva minute de București, în fiecare dimineață se săvârșește Sfânta Liturghie. În mănăstire sunt adăpostite și moaște ale Sfântului Pantelimon, Sfântul Mina, Sfântul Mercurie.

Una dintre comorile spirituale ale neamului nostru, loc de pace și reașezare sufletească.

Notă: Fotografiile au fost făcute în anul 2015.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii