Sari la conținut
Prima pagină » Sfânta Sofia și cele trei fete ale sale, ambasadori în Rai pentru noi toți

Sfânta Sofia și cele trei fete ale sale, ambasadori în Rai pentru noi toți

Sfanta Sofia si fiicele sale

Cât de fericită a fost și este sfânta mamă Sofia! Rămasă de tânără văduvă ea și-a crescut cele trei fiice cu multă dragoste și grijă, cu credința vie în Dumnezeu. Le-a dat nume de virtuți, inspirată din „Imnul iubirii” scris de apostolul Pavel, care are în încheiere : „Rămân acestea trei: Credinţa, Nădejdea şi Dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea”. Cele trei fete ale Sofiei au fost botezate cu numele de Pistis  (Credință, lb. greacă), Elpis (Nădejde) și Agapi (Iubire).

Arestate pentru credința lor creștină în anul 137 de împăratul roman Adrian,  mama și-a sfătuit fetele să să nu renunțe la credința lor în Hristos.

Prima care a fost martirizată a fost Pistis de 12 ani, apoi Elpis de 10 ani și ultima de 9 ani Agapi, fără să tremure nicio clipă. Flori pentru numele lui Hristos!

Și acea mamă, Sofia, după ce și-a îngropat fetele, a rămas lângă mormintele lor, unde sufletul său s-a înălțat la cer pentru a le întâlni.

Îmi amintesc când eram mic, mi s-a spus despre acele fetițe, și le admiram. Astăzi, pot spune cu certitudine că sunt mișcat de curajul și credința lor. Sfatul pe care l-au primit de la Sfânta Sofia este șocant, dacă ne gândim la asta. Dar ea este o mamă atât de mândră și atât de fericită, lumini în Biserica noastră! Să fie ambasadori în Rai pentru noi toți.

Sfanta Sofia si fiicele sale

Sfanta Sofia si fiicele sale

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii