Sari la conținut
Prima pagină » Rugați-vă pentru Teodora!

Rugați-vă pentru Teodora!

 

„A trăi creştineşte nu e cu putinţă, creştineşte este cu putinţă numai a muri” spunea părintele Sofronie Saharov, ucenicul Sfântului Siluan Athonitul.

Ieri a fost înmormântată la mănăstirea Paltin de la Petru Vodă tânăra Teodora, fata părintelui Florin Stamate, în vărstă de 15 ani, după o mucenicie în fața bolii purtată cu credință curată. Redăm înduioșătorele cuvinte ale tatălui Teodorei, părintele Florin:

„Hristos a înviat!
Iubiții nostri prieteni…
Duminică 29 Septembrie, ora 12, Teodora, fiica noastră iubită a plecat la Domnul. După un sir lung de suferinte s-a dus acolo unde nu este durere nici intristare nici suspin, ci viata fara de sfarsit.
A plecat in ziua in care surioara ei Ilinca implinea exact doua luni.

A plecat dupa ce ne-a pregatit pe fiecare dintre noi pentru acest moment.

Cu doar cateva zile in urma a impartit toate lucrurile ei fiecarui fratior in parte, apoi ne-a spus ca dorinta ei este sa fie inmormantata in cimitirul manastirii de maici Paltin – Petru Voda – Neamț, acolo unde de cativa ani mergea in vacanta si petrecea clipe inaltatoare alaturi de maici.

Ne-a rugat sa o imbracam in costum popular romanesc.

A dat fiecarui frațior cate un sfat; ne-a intarit pe noi parintii multumindu-ne pentru tot ce am facut pentru ea si cerandu-si iertare de la toti.

M-a intrebat cum va putea sa multumeasca vreodata tuturor celor care au ajutat-o si s-au rugat pentru ea…I-am zis ca, facand si ea acelasi lucru pentru toti…

Si asa… impacata cu toti, cu sine si cu Dumnezeu in timpul slujbei sfantului Maslu dupa prima Evangehlie s-a stins in tacere daruindu-ne o ultima lacrima ce-i curgea din ochisor.

Trupul ei a fost asezat in biserica parohiei Sesuri -Magiresti unde in fiecare zi Luni, Marti si Miercuri vom savarsi slujba Sfintei Liturghii la ora 9 si slujba stalpilor la ora 18. Inmormantarea va avea loc joi 3 Octombrie la manastirea Paltin -Petru Voda -Neamt.

Dumnezeu s-o aseze in locasurile ceresti!”

Ieri Teodora și-a găsit odihna în tinda altarului maicilor de la Paltin. Maicile au primit-o ca pe o soră din obștea lor: „Mulțumim, Teodora, pentru că ai ales mănăstirea noastră, să îți acopere sfințitul tău trup! De acolo, din cer, alături de Părintele Justin, mănăstirea noastră va primi mai multă ocrotire!”

Rugați-vă pentru Teodora! Domnul să le dea tărie părinților Teodorei și să le mângâie inima cu Harul Său!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii