Sari la conținut
Prima pagină » Richard Dawkins – „Ne-am putea depăși tabu-ul împotriva canibalismului?”

Richard Dawkins – „Ne-am putea depăși tabu-ul împotriva canibalismului?”

Richard Dawkins

În urmă cu câteva zile faimosul ateist Richard Dawkins, cunoscut pentru prelegerile și cărțile sale, a lansat pe Twitter o sugestie nouă pentru viitor: consumul de carne umană.

În Statele Unite există o dezbatere privind „carnea curată”, carnea cultivată în laboratoare realizate din celule stem recoltate de la organisme vii.

Josh Tetrick, CEO al producătorului de „carne curată” JUST, a declarat pentru CNN că primele articole ar putea fi puse la dispoziția consumatorilor pentru consumul uman „înainte de sfârșitul anului 2018”. El a reclamat faptul că acceptarea publică a cărnii cultivate este obstrucționată de reglementările prea stricte și de necunoaștere.

Conform publicației Independent „un studiu recent a arătat că o treime dintre americani ar fi dispuși să mănânce carne curată în mod regulat sau ca înlocuitor pentru carnea de crescătorie. Pentru a ajunge la acest punct, companiile vor trebui să reducă costul producției în masă.” La aceasta se adaugă faptul că în 2014 activiștii pentru drepturile animalelor de la PETA au oferit un milion de dolari primului om de știință care produce și vinde carne de pui in vitro.

În contextul acestei dezbateri Richard Dawkins într-o postare ede progresul mai departe, depășirea  rul mai departe ca fiind mai departe decât oricine altcineva. Prin urmare, acest tweet:

@RichardDawkins
„Cultura țesuturilor ne va aduce deja „carne curată” în 2018? Am așteptat mult timp aceasta. Ce se întamplă dacă creștem și carne umana? Ne-am putea depăși tabu-ul împotriva canibalismului? Un caz de test interesant pentru o moralitatea a consecvenței față de absolutismul reacției yuck”.

Dawkins spunea în 2017: „Când văd camioanele de vite, mă gândesc la vagoanele feroviare de la Auschwitz”.

Odată ce literalmente animalele a fost echivalate cu oamenii (când nu credem că oamenii au fost creați după chipul lui Dumnezeu pentru că nu credem în Dumnezeu), de ce ar trebui protejată carnea umană?

Oh, Richard! Nu uita ketchup-ul…

(Preluare după „The Daily Wire” )

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii