Sari la conținut
Prima pagină » Rareș Prisacariu: „Dacă Dumnezeu e viața mea, cum să nu-L iubesc?”

Rareș Prisacariu: „Dacă Dumnezeu e viața mea, cum să nu-L iubesc?”

Rareș Prisacariu, un băiețel de doar 7 ani, a cucerit inimile românilor și a câștigat aseară marele premiu de la concursul „Românii au Talent”.

Cu atât mai frumos cu cât prestația sa a fost o lecție de credință și patriotism dar și un discurs puternic, motivațional. „Pur și simplu ne-a uns pe suflet! A trebuit să vină un copil să ne aducă cu picioarele pe pământ pe toți patrioții de ocazie. Vă spun cu mândrie că Rareș Prisacariu este președintele țării Românii au talent”, a exclamat prezentatorul Pavel Bartoș.

În finală copilul a ales un discurs insipirat dintr-un tezt de Octavian Paler. „În seara asta este mai multă emoție decât în celelalte etape. Și mai mare presiune. Simt că este mai grea decât toate celelalte etape. Momentul meu este inspirat de Dumnezeu și de Octavian Paler. Aș vrea să vă spun un citat din limba latină: Nihil Sine Deo – Nimic fără Dumnezeu. Adică, dacă nu ar exista Dumnezeu, nu ar exista nimic. Dacă Dumnezeu e viața mea, cum să nu-L iubesc? Știu că unii îl ignoră, dar sunt foarte fericit că sunt mai mulți care îl iubesc”, a mărturisit Rareș Prisacariu.

Redăm un fragment din discurs: „Am întrebat– Ce te surprinde cel mai mult la oameni?… Dumnezeu mi-a răspuns: – Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească….iar apoi tânjesc iar sâ fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.

Faptul că se gândesc cu teamă la viitor şi uită prezentul iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul; că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit…

Apoi am întrebat: – Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?

– Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult. ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc dar pur şi simplu încă nu sţiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi că pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

2 comentarii la „Rareș Prisacariu: „Dacă Dumnezeu e viața mea, cum să nu-L iubesc?””

  1. Pingback: „Bravo Rareș! Cinste părinților lui!” - Averea Bisericii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii