Directorul ICCMER Radu Preda a fost hirotonit preot

Directorul ICCMER Radu Preda a fost hirotonit preot

|
20/05/2019
|
0 comentarii
|

Radu Preda, președintele al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, a fost hirotonit ieri preot de către IPS Serafim, episcop al Germaniei. Radu Preda este doctor în teologie, având studii doctorale la Heidelberg, Paris, Roma și Cluj.

Răzvan Bucuroiu, care a filmat pentru TVR, a mărturisit: „Este pentru prima oară în viața mea când am filmat printre lacrimi. A fost un moment sublim, s-a simțit prezența Duhului Sfânt. Și nu mi s-a părut numai mie, mulți dintre cei prezenți lăcrimau… Cât despre Radu, el era topit, bietul. Doamne, ce emoții sfinte! Asta pășire spre altar.”

Radu Preda conduce din martie 2014 ICCMER, fiind reconfirmat în acest an, dar de asemenea este autorul cărților „Jurnal cu Petre Țuțea” sau „Comunismul. O modernitate eșuată”. Este din anul 2012 profesor conferenţiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și membru în redacția revistei „Renașterea” a Arhiepiscopiei Clujului.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: