Sari la conținut
Prima pagină » Pruncul salvat de un bătrân preot din Neamț

Pruncul salvat de un bătrân preot din Neamț

Părintele Alexandru Lungu a povestit o întâmplare din zilele noastre cu final minunat, cum ne-am dori să fie toate momentele grele ce apar uneori în viață: „Mi-a scris o tânără care vroia să avorteze . A iubit nebunește un băiat și a plecat de acasă.

După ce s-a consumat intreaga poveste de iubire, tânăra a rămas cu rodul dragostei singură. El fiind un „bărbat adevărat ” , când si-a dat seama care este nota de plată pentru idila avută i-a spus răspicat că are toată viața înainte și nu poate să-și risipească anii cei mai frumoși cu ea.

Acasă nu putea sa se mai întoarcă, de rușinea părinților și mai ales pentru faptul că îi dezamăgise. Bani nu avea absolut deloc, întrucât el îi promisese câte în stele și în lună. A fugit într-o noapte spre marginea satului hotărâtă să se sinucidă. Atât pe ea cât și pruncul care a lăsat-o fără nimic .

Cum mergea așa pierdută, o mașină a oprit lângă ea . Înăuntru un bătrân preot , probabil în drum spre casa. A insistat să o conducă până în sat. Nu voia , însă instalându-se frigul și corpul fiindu-i slăbit de foame și oboseala, după lungi rugăminți a acceptat. Bineînțeles că din vorbă în vorbă, tânăra a destăinuit situația critică în care se afla.

Părintele i-a spus că poate să înnopteze într-o anexă a casei , acolo unde el obișnuia în mare secret să adăpostească uneori pelerini , oameni ai străzii, toate aceste fapte știindu-le doar el și preoteasa. A doua zi după ce s-a trezit , tânăra a vrut să își ducă la bun sfârșit planul, neavând nici o variantă pentru a ieși din acel impas. Părintele însă o asteapta în fața ușii și îi făcuse o propunere . Rămai aici până vei naște și după te voi ajuta să îți găsești servici, iar pruncului îi voi găsi eu doi tineri căsătoriți care nu pot avea copii.

Cum să dai cu piciorul la o asemenea șansă? Au trecut lunile și pruncul s-a născut. Între timp tânăra a început să se atașeze de bebeluș, să îi vorbească, să îi cânte, iar atunci când i-a venit sorocul, a decis să-l păstreze. Părintele s-a bucurat și împreună cu soția au decis să o sprijine atât timp cât va avea nevoie . Astăzi după mulți ani , tânăra este căsătorită și locuiește în străinătate. Toate acestea datorită unui preot care a oprit într-o noapte mașina, salvând două suflete.

Povestea este adevărată!

Post Scriptum: Părintele respectiv din câte am înțeles este pensionar și trăiește liniștit la o margine de pădure prin zona Neamțului. Mai multe detalii nu mi-a dezvăluit tânăra”, a încheiat părintele Alexandru Lungu, preot paroh la Așezământul de bătrâni Sfântul Apostol Andrei din Fălticeni.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Pruncul salvat de un bătrân preot din Neamț”

  1. SINT CRESTIN ORTODOX SI MA BUCUR FOARTE MULT CIND AUD ASTFEL DE FAPTE BUNE CARE NUMAI CEI CARE AUDRAGOSTE,SI MILA FAC ASEMENEA FAPTE BUNE CARE TREBUIE CU TOTI SA LE FACEM ATUNCI CIND E NEVOIE SANATATE SI MÎNTUIRE PĂRINTELUI SI PREOTESEI AMIN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii