Sari la conținut
Prima pagină » „Preotul se roagă pentru mii de oameni dar este lovit din mii de părți”

„Preotul se roagă pentru mii de oameni dar este lovit din mii de părți”

– Preotul vine dintre oameni, a fost copil, a studiat, a iubit și suferit, s-a căsătorit sau călugărit, slujește într-o biserică sau mănăstire, tămăduiește răni, ascultă spovedanii, mângâie, răbdă, iartă, așteaptă, râde, glumește, se chinuie.

– Preotul trăiește între oameni, dar nu trebuie să se asemene cu ei. Disponibil tuturor, dar niciodată să dea semne de oboseală. Veșnic prezent, huiduit când cade, trecut cu vederea când zidește, un personaj atipic. Preotul se aprinde uneori și ceartă, de cele mai multe ori uită și merge mai departe.

– Este nedreptățit, dar niciodată nu are voie să-și caute dreptate. Se roagă pentru mii de oameni, este lovit din mii de părți. Îmbracă, hrănește, predică, slujește cu timp și fără timp. Este ultimul la care apelăm, dar uneori primul care ne ascultă cu adevărat.

Plânge când își vede nimicnicia, suferă când nu reușește să trezească inimile împietrite. Nădăjduiește toată viața în iertarea Tatălui pe care L-a slujit.

– Preotul este buretele care șterge păcatele lumii, cu riscul de a pierde propria veșnicie!

Un text de părintele Lungu Alexandru despre cei duc binecuvântarea la fiecare poartă, în cele mai ascunse sate românești

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii