Pr Stareț Melchisedec: Despre ispita care a venit peste mănăstirea Putna

Pr Stareț Melchisedec: Despre ispita care a venit peste mănăstirea Putna

|
04/06/2020
|
3 comentarii
|

Părintele stareț Melchisedec împreună cu jumătate din cei 31 de călugări internați la Suceava au fost externați, fiind asimptomatici.   

Reamintim faptul că în seara zilei de 14 mai, în ajunul hramului Sfântul Ierarh Iacob Putneanul, 31 de călugări din obștea mănăstirii Putna au fost duși la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, fiind diagnosticați pozitiv cu coronavirus.

Toți monahii aduși la Spitalul Județean Suceava nu aveau forme grave ale bolii, fiind asimptomatici. Probabil aceștia s-ar fi recuperat în condiții de carantină, la mănăstire.

„Acum două săptămâni când am încheiat slujba erau la poartă cei veniți ca să ne testeze pe toți, fără a avea un ordin. Dar despre acestea voi vorbi altădată mai în amănunt, după ce vor veni acasă și cealaltă jumătate, că jumătate ne-am întors și toți suntem sănătoși.

Niciunul nu am tușit. Niciunul nu am avut temperatură. Nici cei de la spital, cu darul lui Dumnezeu, încă 15 care mai sunt acolo. Toți sunt asimptomatici, asa cum am declarat și am spus lucrul acesta de atâtea ori”, a spus părintele stareț Melchidesec.

Părintele stareț a numit mass-media „lacomă și hulpavă după știri senzaționale” și a îndemnat credincioșii să nu stea toată ziua urmărind știrile, deoarece acestea sunt astfel făcute încât să transmită frică iar cei ce se blochează în fluxul lor,  se vor virusa mental și vor cădea în depresie.

„Dragii mei, vă este destul să ascultați știrile odată dimineața și odată seara. Dar nu sa stați toată ziua, pentru că altfel vă veți virusa mental și vă veți îmbolnăvi de stres și veți cădea în depresie. Pentru că, să mă ierte prea Bunul Dumnezeu, scopul lor a fost ducerea și inducerea panicii, în mod deosebit, care este groaznică.

Acum am să spun două cuvinte despre ispita care a venit peste mănăstirea noastră. Iată ce spune Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani… Un cuvânt care este foarte frumos și pe care Dumnezeu l-a rânduit ca să-l trăim și noi bine știind că suferința aduce răbdare iar răbdarea încercare și încercarea nădejde iar nădejdea nu rușinează pentru că iubirea lui Dumnezeu s-a vărsat în inimile noastre prin Duhul Sfânt cel dăruit nouă.”

În ultima parte părintele stareț Melchisedec a rostit un cuvânt de învățătură pe marginea pericopei evanghelice care relatează minunea vindecării orbului din naștere.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

3 comentarii la “Pr Stareț Melchisedec: Despre ispita care a venit peste mănăstirea Putna

  1. ionescu says:

    Parintele nu intelege ca purtatorii de virus asimptomatici , chiar daca nu tusesc si nu au febra transmit boala !

Leave a Reply

%d bloggers like this: