Sari la conținut
Prima pagină » Pr Răzvan Ionescu: În cazul pr Visarion vă îndemn să întețim rugăciunea în detrimentul judecăților grăbite!

Pr Răzvan Ionescu: În cazul pr Visarion vă îndemn să întețim rugăciunea în detrimentul judecăților grăbite!

„Personal, hotărâsem să nu intervin public cu nimic înainte ca justiția să își facă datoria și să ne spună exact realitatea. Adică să stabilească consistența probelor, să certifice că fapta este suficient sau nu caracterizată, să stabilească sau nu vinovăția părintelui. Deopotrivă, hotărâsem să nu mă pronunț duhovnicește înainte ca autoritățile bisericești de la București să o facă prin competențele lor specifice.

Cine aș fi eu să judec proporțiile binelui în făptuirea acestui om care a făcut atâta bine în misiunea sa de preot la mii și mii de oameni sau, mai nou acum, să cântăresc proporțiile răului care ies la iveală? Îl las pe Hristos să judece și mă rog Lui să dea pocăință pentru orice s-a greșit și căzut în războiul duhovnicesc. Sunt tare îndurerat și port adâncă compătimire soției părintelui, și deopotrivă oricui a putut fi rănit în vreun fel de comportarea lui, precum și lui însuși, ca unui rănit în războiul nostru, al tuturor, cu forțele întunericului. Doar pocăința poate tămădui, ea aduce iertarea desăvârșită a lui Dumnezeu. Domnul deci să ne vindece pe toți de rănile păcatelor”, scrie părintele Răzvan Ionescu într-un cuvânt lămuritor pentru ziarul Libertatea.

„Nu am știut de aceste căderi, repet, și port adâncă compasiune oricui a suferit stricăciune în toată această situație de care sunt conștient ca potențial de a tulbura la nivel social. Dar un om cu căutare duhovnicească este avertizat că întregul nostru parcurs al vieții este jalonat cu căderi și ridicări. Că Hristos ne cheamă fără excepție la luminarea vieților noastre, și că orice atingere cu întunericul, prin orice fel de păcat ar fi, pustiește și tulbură.

Să nu ne precipităm în a condamna duhovnicește oameni care prin pocăință vor afla iertare, iar noi să ne întunecăm umplând mintea și inima noastră cu neputința aproapelui. Vă îndemn să întețim rugăciunea în detrimentul judecăților grăbite, vom contribui mult mai eficient la binele nostru, al tuturor” încheie părintele cuvântul său.

Părintele Răzvan Ionescu era în Sfântul Munte cu prilejul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci și a fost contactat de către un reporter Libertatea pentru un punct de vedere cu privire la un presupus dialog cu o parte implicată în cazul părintelui Visarion Alexa. Era vorba de fapt despre un schimb de mesaje pe messengerul facebook în urmă cu trei ani. De aici însă reporterii ziarului au inserat răspunsul părintelui între comentarii care nu au fost fidele spuselor părintelui.

„Nu este al meu să cântăresc ce s-a întâmplat, las Justiția să își împlinească misiunea ei specifică, în eventualitatea că va exista o plângere pe tema asta. Ce am dorit a fost însă, mai modest, a fi exprimat fidel ceea ce știusem eu și mi se ceruse de reporter să spun.”

Un gând bun pentru toți face mai mult decât toată tulburarea pe care massmedia o face astăzi.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

6 comentarii la „Pr Răzvan Ionescu: În cazul pr Visarion vă îndemn să întețim rugăciunea în detrimentul judecăților grăbite!”

  1. Părinte, nu sunteți singurul care în momentele astea sare și nu prea în apărarea pr. Visarion. În calitate de mirean, lăsând la o parte judecata care este a lui Dumnezeu, dvs. si toti colegii dvs de breasla ar trebui sa înțelegeți ca misiunea dvs în biserica este una speciala. Adica tocmai aceea de modele, de luptători cu păcatele și embleme de înfrânare și imitatori ai lui Hristos. Din cauza ca în biserica se trateaza cu indulgenta astfel de cazuri, de aceea oamenii nu mai cred în nimic, pentru sunt dezgustați. În consecință, infierarea aspra și tăierea din rădăcină și nu acoperirea sub preș și protejarea colegilor, asta este măsură dreptei judecați. Asta ar trebui încă din seminarii sa se înțeleagă, nu sa se trateze preoția ca orice slujba aducătoare de retribuție pecuniara…si cum ca preotul e și el om și e supus acelorași mijloace… Nu, scopul dvs este tocmai acela de a ni-l releva pe Dumnezeu în chip cât mai real… Altfel, nu aveți ce cauta în Altar….

  2. Nu suntem în postura de a „da cu piatra”, avem, fiecare, păcatele noastre. Dar un părinte, ca reprezentant al Domnului pe pământ, face mult rău prin astfel de căderi. Doamne ajută!🙏🙏🙏

  3. Citind aceste comentarii răutăcioase, nu pot să nu le amintesc un singur lucru, așa cum îl judecă ei ppe acest preot, de așa judecată vor avea parte de la Dumnezeu, și vai și amar de sufletele lor dacă nu se vor pocăi de cele spuse, fiindcă sentința este veșnică…
    Sunt cu tot sufletul aproape de părintele Visarion, fiindcă Dumnezeu îngăduindu-i această ispită îl va pregăti pentru sfințirea sufletului său! Mă rog pentru întreaga lui familie să poată trece cu bine prin această grea încercare! 🙏🙏🙏

    1. Știți judecată divină este dreaptă dar sa nu uitam că și preoți și călugări din mănăstiri sunt și ei Oameni ce sa întâmplat și ce a făcut acest om numai el știe dar de recunoscut niciodată no să recunoască pentru rușinea lui dar se vede că cineva din bor îl apreciază mult.
      sa fim un pic mai cumpătați și să vedem lucrurile așa cum sunt reale sa întâmplat și se vor întâmpla. Dumnezeu să facă dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii