Sari la conținut
Prima pagină » Pr Patriarh Daniel: „Interzicerea pelerinajului la Cuvioasa Paraschiva este discriminatorie!”

Pr Patriarh Daniel: „Interzicerea pelerinajului la Cuvioasa Paraschiva este discriminatorie!”

Părintele Patriarh Daniel și-a exprimat solidaritatea cu toți credincioșii ortodocși care în aceste zile doresc să fie pelerini la Sfânta Cuvioasa Parascheva.

„Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioșii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie”, a spus părintele patriarh.

Menționăm că Arhiepiscopia Iaşilor făcuse toate pregătirile necesare ca pelerinajul să se desfășoare în condiții sanitare optime, respectând distanțarea socială. Pelerinajul se desfășura în aer liber și chiar dacă accesul ar fi fost îngreunat de toate aceste norme, în primele zile când sfintele moaște au fost scoase în curtea catedralei pelerinajul s-a desfășurat în condiții sanitare bune.

Patriarhul Daniel a subliniat faptul că pelerinajul ar fi fost „o manifestare a libertății religioase a unui popor eminamente religios”.

Părintele Patriarh a chemat autoritățile să revină asupra acestei decizii nedrepte: „Ne exprimăm speranța că, pentru cinstirea demnă şi responsabilă a Sfintei Cuvioase Parascheva, se va reveni cât mai curând asupra măsurii excesive de interzicere a pelerinajului de la Iași, printr-o înţeleaptă modalitate de coresponsabilitate şi colaborare între Stat şi Biserică, astfel încât toți pelerinii să se poată ruga Sfintei Parascheva în mod liber în aceste zile, cu respectarea strictă a tuturor măsurilor sanitare dispuse de autorităţile competente.

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii