Sari la conținut
Prima pagină » Pr Iustin Pârvu: „Lecția răbdării mamelor române ar trebui să fie o lecție pentru toată lumea”

Pr Iustin Pârvu: „Lecția răbdării mamelor române ar trebui să fie o lecție pentru toată lumea”

Femeile au crescut copiii în respect față de Biserică, în frica de Dumnezeu, indiferent de epocă, de conducere, de ideologii. Femeile, prin abnegația lor, prin grija lor față de prunci și față de viitorul familiilor lor, i-au înfrânt și pe Stalin, și pe Dej, și pe Ceausescu… Dictatorii conjuncturali vor să distrugă în câțiva ani ceea ce un popor a întemeiat în două milenii. Toate furtunile trec. Lasă răni, dar trec. De asta trebuie să fie convins omul, românul, că dreptatea este, în final, de partea celor înțelepți și a celor răbdători. Lecția răbdării mamelor române ar trebui să fie o lecție pentru toată lumea, fie politician, fie intelectual, fie truditor obișnuit.

Mama îl face pe prunc om, ea îi arată calea, ea îl relevă pe Dumnezeu. Familia frumoasă, închegată, înțeleaptă în comportament, este cea care dă schimbul de mâine pentru orice societate.

Rugăciunea mamei pentru pruncii ei este mai puternică și mai ascultată decât chiar rugăciunea preotului. La un părinte tot venea o femeie să plătească pentru ca să i se întoarcă băiatul plecat de acasa, pierdut in lume… I-a zis părintele: “Ai platit la biserici de-l poți cântări în bani…! Mai bine roagă-te pentru el, și o să se întoarcă. Rugăciunea mamei nu are egal pe lumea asta”.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Averea Bisericii