Sari la conținut
Prima pagină » Pr Ioan Istrati: „Dacă am putea comprima într-un cuvânt esența lumii în care trăim, acela ar fi minciună”

Pr Ioan Istrati: „Dacă am putea comprima într-un cuvânt esența lumii în care trăim, acela ar fi minciună”

Dacă am putea comprima într-un cuvânt esența lumii în care trăim, acela ar fi minciună. Minciuna ne este servită abil de la naștere. Ni se promite copilărie fără sfârșit, tinerețe fără bătrânețe, iubire veșnică, bunăstare, viitor, succes.

Lumea ne pervertește treptat, lumina sfântă din ochii de copil piere, sfiala de prunc se stinge, adierea fecioriei moare, mireasma bucuriei se transformă în plăcere animalică. Peste tot ni se servește iluzie: că vom fi fericiți, împliniți. Și tot ce e material ne dezplinește, ne rupe de izvor, ne toarnă un zid în suflete între noi și Tatăl nostru cel din ceruri.

99% din afirmațiile din presă sunt minciuni sau prostii. Tv-ul e o cutie imundă de iluzii. Internetul înafara unor biblioteci geme de mizerie servită pe pâine. Ni se promite totul: că vom slăbi, că ne crește părul pe chelie, că vom câștiga enorm, că vom deveni frumoși, tineri, nemuritori, că… E o avalanșă enormă de minciună, delațiune, obsesie perversă, vânare de vânt și de aproapele, crimă mascată, egoism imens, ucidere de idealuri. Oamenii își ascund durerile rânjind, hrănindu-se cu durerea altora sau anesteziind suferința, uitând.

Biserica lui Dumnezeu e singura care ne oferă Adevărul care a murit și a înviat pentru noi. Ea e singurul refugiu în fața răcnetului grotesc al morții horcăind peste lume. Pământul întreg e un cimitir gigantic de oameni, de idei si de dorințe, sarcofagul care ne înghite vorace pe toți.

În acest marasm de durere, un mormânt gol, din care a înviat Omul Dumnezeu, ne învață că într-un ocean de moarte, suntem nemuritori unindu-ne cu Hristos cel înviat.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

2 comentarii la „Pr Ioan Istrati: „Dacă am putea comprima într-un cuvânt esența lumii în care trăim, acela ar fi minciună””

 1. Foarte adevărat, părinte!
  Dar cred ca ne place sa fim mințiți. Ne complacem în aceasta stare pentru ca e comod.
  Ne place sa trăim bine, sa ne distrăm, sa râdem unii de alții, să avem haine frumoase, mașini scumpe, vacante exotice…toate pentru trup….
  Jertfa nu e pentru noi. Ne-a doborât vrăjmașul, ne-a orbit cu stralucirea lumii acesteia, ne-a intunecat mințile sa nu mai discernem adevărul de minciună.
  Dar ce ne facem, ca vine sfârșitul si dam răspuns dacă am ascultat de Cuvântul lui Dumnezeu …….vai nouă!

 2. Foarte frumos este prezentată transformarea lumii și parcă mai mult a societății românești. Oamenii sunt indemnați să mintă peste tot prin exemple pe care le observa – când se perpetuează ideea ca doar „imaginea contează” – imaginea firmei, imaginea instituției sau chiar imaginea personala. Psihologii se întrec în sfaturi de acest tip date oamenilor. Nimeni nu te învață să fii sincer – decât învățătura creștină.
  Nu știm unde vom ajunge !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii