Sari la conținut
Prima pagină » Pr Ioan Danci: „Atâta timp cât Hristos mă iubește, ura și răutatea din partea altora mă lasă rece!”

Pr Ioan Danci: „Atâta timp cât Hristos mă iubește, ura și răutatea din partea altora mă lasă rece!”

Sunt oameni care nu te merită, dar totuși le dai importanță în viața ta! Și sunt oameni care nu ii meriți, iar ei insistă să-ți fie aproape și totuși ii tratezi cu indiferență. Apoi, te întrebi de ce ești nefericit(ă), neîmplinit(ă)!? De ce? Pentru că înainte ca tu să-ți alegi prietenii, nu te rogi!

Am văzut în ochii multora ura, răutatea, judecata, invidia, dar nu le-am zis nimic, am plecat capul spre direcția inimii și am început să mă rog pentru ei, să-l implor pe Dumnezeu să-i ierte! Știam că ceea ce văd în ochii lor nu mă afectează!

Oamenii oricum te judecă, te denigrează în necunoștință de cauză, fără să te cunoască sau să încerce măcar să o facă, de aceea nu mă afectează ura, răutatea, invidia sau judecata lor! Atâta timp cât Hristos mă iubește, ura și răutatea din partea altora mă lasă rece! Apoi sunt ceilalți oameni, care îmi transmit bunătate, iubire, dragoste, cei care s-ar așeza lângă mine atunci când este nevoie, mi-ar întinde mâna să mă ridice atunci când sunt căzut. Da, sunt puțini acești oameni, ii poți număra pe degetele de la o mână, dar sunt ce cea mai înaltă calitate! Deci, în concluzie să nu plecăm urechea la răutățile ce vin de la unii oameni ci la iubirea care vine de la ceilalți!

Atunci când vezi că un om este rău, contrazice-l cu bunătatea ta, cu iubirea ta! Nu îi explica că este rău, arată-i prin faptele bunătății tale că greșește și că poate să aleagă și altă variantă, adică să fie bun, înțelegător, răbdător! Dacă fiecare om ar încerca să fie bun, să facă bine, atunci lumea ar fi diferită, bucuria și zâmbetul ar fi pe fața și în inima fiecăruia!

Tot mai multe fețe triste și oameni necăjiți, supărați, nemulțumiți! Haideți să schimbăm lumea prin bunătatea și dragostea noastră! E gratis să fim buni, e gratis să zâmbim, să ne bucurăm! Să lăsăm judecata, cârtirea, nemulțumirea și să devenim niște oameni smeriți… plini de credință și dragoste!

Vă scot la un zâmbet, fac cinste!

Un text de părintele Ioan Danci, Schitul Sfântul Pantelimon din Argeș

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii