Pr Dr Ștefan Mindea: „A fi preot și doctor - o combinație ideală pentru a vindeca sufletele oamenilor”

Pr Dr Ștefan Mindea: „A fi preot și doctor – o combinație ideală pentru a vindeca sufletele oamenilor”

|
09/06/2020
|
0 comentarii
|

ÎPS Teodosie a sfințit ieri paraclisul „Sfânta Treime” la mănăstirea Văcăreștii Noi din comuna Lumina, judeţul Constanța.

În cadrul Sfintei Liturghii, cunoscutul medic neurochirurg Ștefan Mindea a fost hirotonit preot.

Doctorul Ștefan Mindea este unul dintre neurochirurgii de top ai Universității Stanford și s-a întors în țară în urmă cu câțiva ani.

Profesorul Dr Ştefan Mindea a fost director al secției de Neurochirurgie Minim Invazivă (cerebral şi coloana) şi chirurgie spinală minim invaziva în Centrul Medical Universitar Stanford. De asemenea a făcut parte din Senatul Universității Stanford şi este doctorul care a înfiinţat prima secţie de Neurochirugie Minim Invazivă la Universitatea Stanford.

La frumoasa slujbă au participat aproximativ 1.000 de oameni.

Un moment frumos a fost când ÎPS Teodosie a tras clopotele mănăstirii “Văcăreștii Noi” din comuna Lumina, în mod inaugural, după sfințirea acestora.

La finalul slujbei părintele arhiepiscop Teodosie a vorbit despre legătura dintre credință și știință: „Religia merge dincolo de știință, dar știința poate să facă începutul inteligibil al credinței. Și s-au întâlnit astăzi într-un medic iscusit. A spune că Părintele Mindea este un câștig este un cuvânt prea ușor. Este sublim!”

Părintele Ștefan Mindea a completat frumos: „Orice boală trupească are și o bază sufletească. Consider că orice medic, în condiții perfecte, ar fi și preot. Este o combinație ideală pentru a vindeca sufletele oamenilor…

Părintele Mindea continuat: „Rămân recunoscător părinților mei. Statele Unite mi-au oferit ocazia să mă formez. Dar prin lucrarea lui Dumnezeu această se transmite acum și asupra pacienților români. A rămâne în România a venit prin gura Părintelui Iustin Pârvu.”

În legătură cu noua mănăstire Văcărești unde este și unul dintre ctitori, părintele doctor a spus: „Totul a început la un botez din București. Am primit o carte despre mănăstirea Văcărești, cum a fost dărâmată. Când am deschis cartea și am văzut mănăstirea aceea, am crezut că este imposibil să se realizeze încă o dată…

Cu duhovnicul meu, cu foarte mulți oameni cu suflet mare, s-a început. Credința și biserica noastră este sub atac, noi nu facem mânăstire noi ci pentru viitorul copiilor noștri.”

Doctorul Ștefan Mindea a completat că în meseria sa de chirurg credința îl ajută și ajută bolnavul foarte mult: „Fără harul lui Dumnezeu actul medical este un chin. Am avut momente când cele mai complexe cazuri se desfășurau așa de frumos și natural. Chiar dacă nu își dă seama, fiecare medic primește ajutor de la Dumnezeu.

De obicei slujesc miercurea vinerea, sâmbăta și duminica, apoi merg la sală și operez. ”

Ștefan Mindea este tatăl a șase copii și coordonează în prezent, ca doctor, Secția de Neurochirurgie si Neuro-Oncologie din Constanța.

Despre noi

Blogul nostru s-a născut în 2013, în contextul campaniilor de denigrare a valorilor creștine din presă și social-media. Mulțumim mult pentru că ai fost alături de noi și ne-ai dat puterea de a merge mai departe!

Dacă dorești să ajuți misiunea noastră, o poți face printr-o donație de 1$/lună pe Patreon: https://www.patreon.com/avereabisericii.

De asemenea ne poți scrie pe avereabisericii@gmail.com.

Doamne ajută!

Leave a Reply

%d bloggers like this: