Sari la conținut
Prima pagină » Pr Dr Ștefan Mindea: „A fi preot și doctor – o combinație ideală pentru a vindeca sufletele oamenilor”

Pr Dr Ștefan Mindea: „A fi preot și doctor – o combinație ideală pentru a vindeca sufletele oamenilor”

Doctorul Ștefan Mindea este unul dintre neurochirurgii de top ai Universității Stanford și s-a întors în țară în urmă cu câțiva ani.

Profesorul Dr Ştefan Mindea a fost director al secției de Neurochirurgie Minim Invazivă (cerebral şi coloana) şi chirurgie spinală minim invaziva în Centrul Medical Universitar Stanford. De asemenea a făcut parte din Senatul Universității Stanford şi este doctorul care a înfiinţat prima secţie de Neurochirugie Minim Invazivă la Universitatea Stanford.

Dr Ștefan Mindea a fost hirotonit preot de către ÎPS Teodosie la sfințirea paraclisului „Sfânta Treime” de la mănăstirea Văcăreștii Noi. comuna Lumina, judeţul Constanța.

La frumoasa slujbă au participat aproximativ 1.000 de oameni.

Un moment frumos a fost atunci când ÎPS Teodosie a tras clopotele mănăstirii “Văcăreștii Noi” din comuna Lumina, în mod inaugural, după sfințirea acestora.

La finalul slujbei părintele arhiepiscop Teodosie a vorbit despre legătura dintre credință și știință: „Religia merge dincolo de știință, dar știința poate să facă începutul inteligibil al credinței. Și s-au întâlnit astăzi într-un medic iscusit. A spune că Părintele Mindea este un câștig este un cuvânt prea ușor. Este sublim!”

Părintele Ștefan Mindea a completat frumos: „Orice boală trupească are și o bază sufletească. Consider că orice medic, în condiții perfecte, ar fi și preot. Este o combinație ideală pentru a vindeca sufletele oamenilor…

Părintele Mindea continuat: „Rămân recunoscător părinților mei. Statele Unite mi-au oferit ocazia să mă formez. Dar prin lucrarea lui Dumnezeu această se transmite acum și asupra pacienților români. A rămâne în România a venit prin gura Părintelui Iustin Pârvu.”

În legătură cu noua mănăstire Văcărești unde este și unul dintre ctitori, părintele doctor a spus: „Totul a început la un botez din București. Am primit o carte despre mănăstirea Văcărești, cum a fost dărâmată. Când am deschis cartea și am văzut mănăstirea aceea, am crezut că este imposibil să se realizeze încă o dată…

Cu duhovnicul meu, cu foarte mulți oameni cu suflet mare, s-a început. Credința și biserica noastră este sub atac, noi nu facem mânăstire noi ci pentru viitorul copiilor noștri.”

Doctorul Ștefan Mindea a completat că în meseria sa de chirurg credința îl ajută și ajută bolnavul foarte mult: „Fără harul lui Dumnezeu actul medical este un chin. Am avut momente când cele mai complexe cazuri se desfășurau așa de frumos și natural. Chiar dacă nu își dă seama, fiecare medic primește ajutor de la Dumnezeu.

De obicei slujesc miercurea vinerea, sâmbăta și duminica, apoi merg la sală și operez. ”

Ștefan Mindea este tatăl a șase copii și coordonează în prezent, ca doctor, Secția de Neurochirurgie si Neuro-Oncologie din Constanța.

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *