Sari la conținut
Prima pagină » Pr Dionisie: De pe scena Mister Georgia, călugăr în Muntele Athos

Pr Dionisie: De pe scena Mister Georgia, călugăr în Muntele Athos

Lasha Bordzikuli era unul dintre cei mai populari georgieni din tânăra generație, deținător al titlului de „Mister Georgia”. De asemenea câștigase un premiu „Mr Valentine”, în urma unui concurs național, și avea deja un contract bun pentru o carieră în Madrid.

Dar viața mondenă nu a avut profunzimea căutată de tânărul Lasha. În urma unei călătorii în muntele Athos acesta a îndrăgit viața de rugăciune și în cele din urmă a devenit călugăr.

Părintele Dionisie, după noul său nume, a spus unui reporter că alegerea sa „nu s-a produs în urma vreunui incident sau tragedie gravă”. A fost o alegere de viață, a fost atras mai mult de frumusețea și liniștea vieții de rugăciune și meditație.

Părintele Dionisie a călătorit și în America de Nord, precum și în Canada. Dar tunderea sa în monahism s-a produs în Grecia.

Este de amintit faptul că încă din copilărie Lasha a fost apropiat de biserica ortodoxă, cunoscându-l pe Patriarhul Ilia al Georgiei. La multe dintre liturghiile arhierești Lasha era unul dintre copiii care ieșea cu lumânările.

Până la plecarea sa la studii în Salonic, acesta putea fi văzut la catedrala Sfânta Treime – Sameba. Fiind student la Universitatea Aristotel din Salonic a cunoscut mai bine mănăstirile athonite, aflate la 130 de kilometri de oraș. Într-una din mănăstirile ortodoxe, Lasha Bordzikuli a depus în cele din urmă jurăminte monahale.

Imagini pentru Lasha Bordzikuli

Tânărul călugăr mărturisea despre decizia sa, imediat după acel moment, la venirea sa în Georgia: „Cu ceva timp în urmă totul s-a schimbat în viața mea, am simțit că în lume am un preț adevărat și că am găsit o fericire autentică, care poate deveni veșnică, dacă urmez calea cea dreaptă. Nu-mi vine să cred. Am decis să devin călugăr, am evitat să tot fiu în centrul atenției publicului, dar vizita mea în Georgia a îngreunat să țin totul secret: Da, am depus jurăminte monahale într-una din mănăstirile grecești și am decis să-mi dedic restul vieții lui Dumnezeu. Sprijiniți-mă, mă rog lui Dumnezeu pentru ajutor pentru mine și pentru o viață bună pentru toți cei cărora le-am provocat, voluntar sau involuntar, durere prin decizia mea. Cu dragoste, Părinte Dionysius.”

Dumnezeu să îl ajute pe părintele Dionisie și să ne întărească și pe noi, să dăm măsura chipului nostru, pe calea aleasă!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii