Sari la conținut
Prima pagină » Pr Dan Damaschin face un spital social dintr-un hotel cumpărat cu 1 milion de euro

Pr Dan Damaschin face un spital social dintr-un hotel cumpărat cu 1 milion de euro

Părintele Dan Damaschin a inițiat deschiderea unui spital social în Iași, după ce a cumpărat prin donațiile strânse un hotel de 1 milion de euro. Aici vor fi oferite servicii medicale gratuite oamenilor nevoiași ce nu se pot îngriji, după modelul „vasialadelor” organizate de Sfântul Vasile cel Mare. În proiect vor fi implicați și mai mulți doctori ce și-au oferit o parte din orele lor de program.

„Va fi un spațiu medical în care mamele, copiii și restul oamenilor sărmani vor avea acces gratuit la servicii medicale de înaltă calitate. O să oferim și servicii pe partea de imagistică, laborator de analize, un punct farmaceutic pentru a primi, în mod gratuit, toată medicamentația necesară și, bineînțeles, cabinete de consultații pentru specialitățile de care avem nevoie.

Și aici plecăm de la medici de familie, ginecologie, pediatrie, cardiologie, oftalmologie, stomatologie, nefrologie, ca să nu mai avem mame și copii care, neavând bani să meargă la spitale, pentru că nu au asigurare, să se îmbolnăvească și să se acutizeze bolile ce pot produce complicații”, a spus părintele Damaschin.

Împreună cu aparatura medicală necesară suma necesară pentru a demara acest centru va depăși 2 milioane de euro. Dar primul pas a fost făcut după ce părintele Dan Damaschin a reușit să cumpere Hotelul Tudor Palace. Acum va urma proiectul de transformare a imobilului în spital, Primăria Iași aprobând deja autorizația de construire și schimbare a funcțiunii.

Părintele a înființat Asociația „Glasul Vieții” în anul 2012 și s-a ocupat cu precădere de ajutorul copiilor și mamelor cu o situație socială delicată. „Avem în atenție aproximativ 2.900 de mame cu peste 10.000 de copii și majoritatea acestora au nevoie de stomatologie, oftalmologie sau alte servicii medicale”, a încheiat preotul.

Este minunat ce pot să facă oamenii când se strâng împreună în numele lui Hristos! Doamne ajută ca această nouă lucrare să se desăvârșească și să fie ajutor pentru cât mai mulți români!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

Un comentariu la „Pr Dan Damaschin face un spital social dintr-un hotel cumpărat cu 1 milion de euro”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii