Sari la conținut
Prima pagină » „Povestea pr Visarion ar trebui să ne umple inima de durere transformată în rugăciune”

„Povestea pr Visarion ar trebui să ne umple inima de durere transformată în rugăciune”

Fie că e adevărat, fie că nu e adevărat ce se vehiculează, povestea parintelui Visarion Alexa și a familiei sale ar trebui să ne umple inimile de durere transformată în rugăciune arzătoare. De ce?

În primul rând pentru că ambele variante ne arată cât de cumplită e lupta diavolului asupra preoților.

În al doilea rând, pentru un simplu raționament de tip pascalian:

A. Dacă e adevărat și:

 1. eu il vorbesc de rău => ne afundăm împreună;
 2. eu mă rog => câștigăm împreună.

B. Dacă NU e adevărat (știm atâtea cazuri de părinți in Pateric care, din diverse motive, au recunoscut o vină care nu era a lor; sau care au căzut în păcat și au ajuns sfinți după ce s-au pocăit) și

 1. eu il vorbesc de rău => părintele se sfințește, dar eu sunt in iad;
 2. eu mă rog => ne sfințim împreună.

Doamne, miluiește pe preotul Visarion și preoteasa Claudia, familia lor trupească, familia lor duhovnicească și pe toți cei care s-au smintit.

UPDATE: Chiar dacă textul este valabil și rugăciunea fierbinte pentru toți este ceea ce avem de făcut, se pare că acest text apărut pe pagina Pr Constantin Necula nu a fost scris de dânsul. Îndemnurile sunt în concordanță cu învățătura ortodoxă, este un articol de folos însă nu este o practică de încurajat. Ne cerem scuze pentru confuzia apărută!

O inițiativă pentru misiune ortodoxă născută în 2013.

Puteți să ajutați lucrarea noastră folosind pagina noastră Patreon. (https://www.patreon.com/avereabisericii)

Vă mulțumim!

36 de comentarii la „„Povestea pr Visarion ar trebui să ne umple inima de durere transformată în rugăciune””

 1. Nu stiu ce a recunoscut preotul dar eu personal cred ca este o victima mediatica pusa la cale de niste semani ai lui care i-au dorit decaderea.
  Adevarul il cunoaste doar Bunul D-zeu care il va apara cu adevarat.

  1. Îmi pare rău ptr părintele și familia sa! Îmi pare rău ptr ca cel rău are asa putere! Ma rog bunului Dumnezeu sa facă el lumina dreapta în acest caz!

  2. Eu cred că tot ce i se întâmplă părintelui Visarion este o mare înscenare de către colegi lui care au un mare interes de a-l face sa scape de el ??..

 2. Sunt convins că cineva i-a pregătit totul dinainte. Se dorește denigrarea Bisericii Ortodoxe și Ortodoxiei. Așa cum spune părintele Necula, sa ne rugam pentru familia părintelui Visarion. Eu simt că se va dovedi nevinovăția părintelui Visarion.
  Doamne Binecuvintează familia părintelui Visarion !

  1. Si eu cred ca se doreste denigrarea BOR, atunci cand BOR insista sa acopere si sa ascunda fapte de neacceptat. Confundam datoria si iubirea crestina cu protejarea si ascunderea hotilor si agresorilor, asta duce la caderea BOR, nicidecum faptul ca oamenii nu accepta mai accepta mizerii. Din fericire, in cazul preotului Visarion s-a luat decizia inteleapta iar BOR s-a distantat de faptele acestuia.
   Cat despre „i s-a pregatit dinainte”, ma tot intreb, in ce fel a fost obligat parintele sa o pipaie pe femeie in conditiile in care e clar ca ea nu-l pipaie pe preot. I s-a pregatit asa, in biserica, dupa spovedanie, cineva i-a teleghidat mainile pe corpul femeii. Nu?

   1. Privitor la parinte pot spune ca eu cred ca s a intamplat asa.Fiecare gresim.A plesnit buboiul.Dar pot spune ca nu are nimeni voie sa judece nici preotul nici victimile.
    De fe cred?Am citit f mult in fiecare tara si religie sunt cazuri mai urate si de pedofilie chiar.Asa ca nu mai fiti naivi.Nu va implicati nu judecati rugati va sa fie toti iertati de pacate.

  1. Nu are nicio relevanță faptul evident că preotului i s-a întins o capcană. Fapta există, nu se poate contesta, asta e important! Preoția este o profesiune vocațională – ești slujitorul lui Dumnezeu pe pământ, reprezinți și propovăduiești morala creștină. Nu există nicio scuză pentru ceea ce a făcut, iar asemenea personaje pun un umăr serios la discreditarea Bisericii și la îndepărtarea oamenilor de aceasta.

 3. Acesta este un circ mediatic, pus la cale de un cerc de oameni care doresc decât funcția lui și atât! Dumnezeu să le lumineze mintea! Bine că după atâția ani s-au strâns la un loc sa îl grăbească decăderea lui pentru ai lua funcția. Eu numai lucruri bune știu despre el. Cineva îi vrea Raul, dar se va demonstra mai devreme sau târziu. Doamne ai mila de noi păcătoșii!

 4. Mă așteptam ca un preot profesor de dimensiunea lui Constantin Necula să abordeze implicațiile teologice ale faptelor deja recunoscute de un confrate de-al său. Creștinismul este o religie a celor bolnavi . Nimic despre femeia pângărită de un preot după administrarea Sfintei Taine a Euharistiei. Femeia îi reproșa preotului Visarion Alexa: „Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit!”. Teologia ortodoxă afirmă că în crdincios viază însuși Iisus Hristos din momentul administrării împărtășaniei: Trupul și Sângele Mântuitorului. Pe cine pângărea preotul când atingea corpul femeii împărtășite cu Hristosul? Nu cumva chiar pe Dumnezeu din Sfânta Treime?
  Până la invitația de a ne ruga, în primul rând pentru femeia molestată sexual, practica îmbrățișării enoriașelor de către preoți ar trebui discutată în Sfântul Sinod al BOR. Menționez că sunt preot din afara BOR.

  1. Cucernice parinte,
   Daca sunteti sacerdot in Biserica lui Hristos, nu tot confrate sunteți cu cel incriminat? Dacă în Sf. Liturghie îl țineți pe Hristos în palmă, nu sunteți purtător de Har? Indiferent din cadrul oricărei biserici faceți parte, nu sunteți un „far călăuzitor” spre fapta cea buna?

 5. Adevărul îl știe numai bunul Dumnezeu, nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru aflarea adevărului!
  Bunul Dumnezeu să fie cu Părintele Visarion și familia sa.
  Doamne ajuta!
  Amin!

  1. Nimeni nu vorbește prea mult despre victima, pentru că victima nu are chip, nume, statut social ..victima, draga doamnă, poate fi oricine și nimeni .

   Un om rănit, nu e sub acoperire …
   Știți cum e o femeie violată, abuzată?
   Nu acționează cu sânge rece, nu e calculată !
   Interesant este cum victima a trecut de la taina spovedaniei la taina judiciară!
   Oare nu cumva îi e frică de doamna preoteasă, acestei victime?

 6. Bineînțeles că nu este adevărat, decând cu pandemia se dorește ca ortodoxia să dispară cumva dar, nu au reușit așa că încerca să denigreze biserica ortodoxă prin preoți sunt minți diabolice care sunt dispuse să facă rău credinței prin preoții biserici creștine. Doamne ajută pa Pe Visarion și familia dumnelui.

 7. Daca e adevarat, bine ar fi sa ne rugam nu doar pentru preot ci si pentru victima lui. Urmaream cu mare placere cuvintele domnului Necula, in ultimul timp…din ce in ce mai putin mi-au placut.
  Nu am vazut nicaieri, nimic spus drept consolare la adresa victimei, toata simpatia vad ca se indreapta catre preot si familia lui. Nici gand sa-i doresc raul preotului dar nici nu mi se pare acceptabil in sanul bisericii un astfel de comportament. Daca suntem crestini, hai sa fim pana la capat si sa ne rugam si pentru victima nu doar pentru agresor. Nu credeti ca-i potrivit asa parinte?

  1. Corect.
   Nimic despre victime, doar despre preot și familia sa…
   Am inteles ca sunt mai multe femei victime, de diverse varste, crestin-ortodoxe practicante.
   Sa ne rugam (și) pentru ele. Sunt fiice, mame, soții, surori, prietene, colege… cine poate descrie cât de umilite și dezamăgite au fost.
   Preot sau mirean, fiecare are liber arbitru și răspunde strict pentru faptele sale.
   Între timp, in tara numita România sunt legi, si agresiunea sexuala și violul sunt fapte penale.
   Despre ce vorbim.

   1. Ce a patit victima asta? Echimoze, viol, sechestrare? De ce nu a reclamat atunci cand s-au intamplat ,,faptele”? Ce a determinat-o sau mai bine zis ce nu i-a mai convenit de a facut marea ,,descoperire” abia cum? Chiar inchidem ochii la niste ,,amanunte” atat de evidente? Cand o victima reclama un fapt dupa o perioada de timp, totul e cusut cu ata alba.

 8. In crezul si convingerea dvs, enoriasa, biata femeie socata de cele ce insusi Visarion Alexa le-a recunoscut, nu conteaza. Dle Constantin Necula, sinteti o vedeta, deci e tipic de breasla sa tineti cu vedetele. Ati invatat din filmele americane sa plingeti pentru mafioti, nu pentru cei macelariti, decapitati si ingropati de vii in fundatii de beton.
  Stralucirea vedetei nu e de la Dumnezeu.

  1. Intr-adevar, nimic despre victima. Ma intreb cine este victima? Nu cred sa o fi fortat sa fie mangaiata; o femeia la locul ei nu ar fi stat o secunda la cel mai mic gest de ” mangaiere”. Barbatii nu pot fi si ei victime? Rusine acelei femei, cred ca totul a fost premeditat.

 9. Eu cred ca este o mare făcătură!
  Sunt alături de familia preotului Visarion și ma rog ca Dumnezeu sa scoată adevărul la suprafață!
  Doamne-ajută!

 10. Preotul Alexa Visarion este preot. Preoții citesc de mii de ori „Tatăl nostru”. Ori în aceasta Rugăciune esențială, data de Isus, este o propoziție „și nu ne duce pe noi în ispită”, adică Dumnezeu să nu ne ducă în ispita. M-am gândit mult la această propoziție. Cum adică Dumnezeu să ne ducă in ispită. Nu, Dumnezeu ne pune în cale ispite și vrea să vadă cum rezolvăm situațiile. Ne complacem să colaborăm cu ispitele sau le îndepărtăm, cum a făcut Isus pe Muntele Ispitelor și nu a acceptat oferta diavolului. Ori preotul Alexa Visarion a ales ispita. Și după câte am înțeles a căzut în mai multe ispite. Mai mult, preotul este căsătorit și are 4 copii. Ori făcând ce a făcut a comis adulter. Preoții citesc Biblia și în Biblie (care e scrisă de Dumnezeu) este un capitol întreg despre pedepse. Ori adulterul este pedepsit „neapărat cu moartea”. Ca să nu o mai lungesc spun HALAL PREOT. În nici într-un caz numai trebuie să fie preot. Să se ducă în lumea largă și să cugete la ce a făcut. După mine ar trebui să se spânzure ca Iuda. A TRĂDAT.

 11. „Numai” se scrie: „nu mai”. La scoala cu tine, la gimnaziu si lasa parerile. Dupa mine ar trebui sa mai inveti si gramatica si religie. Noi apartinem Noului Testament, deci nimic nu se mai pedepseste cu moartea. Sau esti de cult mozaic si nu suporti crestinii, mai ales preotii? La scoala, putin pregatitule.

 12. Textul nu-i aparține pr. Constantin Necula, dar ce scrie în el este valabil, rugăciunea fierbinte pentru toți este ceea ce avem de făcut. Îndemnurile sunt în concordanță cu învățătura ortodoxă.
  PS: pentru cei care săriți în sus că nu s-a menționat să ne rugăm și pentru victimă: „miluieste pe toți cei care s-au smintit” o include și pe dânsa.

 13. Cred ca este o „facatura”, de cate ori se afirma un preot,un medic,un profesor,trebuie musai sa fie curvar,homosexual,sa ia mita…..si mai stiu eu ce…..numai ca prostul arunca o piatra si o mie de destepti nu pot sa o prinda….

 14. „Ne convingea să nu dăm declarații.”

  Inainte de a ne ruga pentru agresor si familia lui (n-am gasit nimicuta in text despre victime si familiile lor, nici macar un gand), ar trebui ca BOR sa ia masurile cuvenite pentru a preveni astfel de „sminteli” pe viitor. Va asigur ca niste pedepse dure vor reduce „cumplita lupta a diavolului asupra preotilor” cu peste 90%.

 15. E o înscenare,nu cred că Domnul părinte,să fi făcut așa ceva..Din păcate sunt persoane fără scrupule,și mint fara rușine..Duse la detectorul de minciuni,să jure cu mana pe Biblie..Minciuna are codiță scurta la Dumnezeu e judecată..Doamne ajuta,și Dumnezeu să vă binecuvinteze Binele învinge raul

 16. Un adevăr fără nici o îndoiala!
  Orice psiholog privind la faciesului preotului trage imediat o concluzie corecta!
  Toti oamenii născuți din femeie ( inclusiv preoții)greșesc, sunt supuși ispitelor, dar exista funcții, poziții sociale incompatibile cu practicile lumești!
  “ Servii ” Domnului (sigur sunt mulți, descoperiți, sau ascunși),surprinși in fapt, automat trebuie excomunicați, dincolo de rigorile legii!
  Rugăciunea pentru păcătoși este salutara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Averea Bisericii